Lucia Lauková Správy Samospráva

Dražovce pod drobnohľadom: Ulice budú sledovať kamery za 78-tisíc eur

Mestskú časť Dražovce budú sledovať nové kamery. Mesto získalo od vlády vyše 78-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dražovce pod drobnohľadom: Ulice budú sledovať kamery za 78-tisíc eur
12
Galéria
Zdroj: TASR

Na problémy upozorňujú obyvatelia Dražoviec už dlhší čas. So situáciou informovali aj predošlé vedenie vlani na pôde radnice aj na verejnom zhromaždení v Dražovciach. Riešenie kritickej situácie ostalo na novom vedení. Nedávno sa téma opäť otvorila a mesto si vypočulo, čo miestnych obyvateľov trápi.

Peniaze od vlády

Ako informuje hovorca mesta Tomáš Holúbek, týždeň po diskusii s občanmi v Dražovciach prichádza dobrá správa, Dražovce budú bezpečnejšie a stráženejšie ako doteraz.

O zvýšenie bezpečnosti sa má postarať nový kamerový systém. „Sú prvou okrajovou mestskou časťou, ktorá bude mať pomerne rozsiahly kamerový systém. Na Rade vlády pre prevenciu kriminality nám schválili na kamerový systém 78 535 eur,“ uvádza hovorca mesta Tomáš Holúbek na stránke úradu.

Pribudnúť má sedem kamier

Za tieto peniaze chce mesto vytvoriť v Dražovciach kompletný kamerový systém. „Predpokladáme, že v ňom budeme mať sedem kamier, ktoré budú snímať najproblémovejšie lokality,“ uvádza radnica.

Vďaka kamerám budú môcť mestskí policajti rýchlejšie reagovať na prípadné problémy. Kamery majú tiež podľa hovorcu mesta odradiť páchateľov trestnej činnosti od ich zámerov.

Foto: ilustračné

FOTO: Kamerový systém v Nitre
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM