Lucia Lauková Krimi

BRUTÁLNY útok na vychovávateľku v reedukačnom centre: Dievčatá ju mali ŠKRTIŤ tričkom

Skupina dievčat mala napadnúť vychovávateľku v reedukačnom centre. Útokom sa zaoberá polícia.

Ilustračný obrázok k článku BRUTÁLNY útok na vychovávateľku v reedukačnom centre: Dievčatá ju mali ŠKRTIŤ tričkom
2
Galéria

V reedukačnom centre sa mala pred pár dňami pokúsiť skupina dievčat zaškrtiť tričkom vychovávateľku v nočnej službe. Informovala o tom pluska.sk. Hlavná útočníčka vo veku 17 rokov podľa portálu vraj nevyjadrila žiadnu ľútosť.

Incident sa odohral v Zlatých Moravciach a prípad už prešetruje polícia. „Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie,“ povedala pre Dnes24 hovorkyňa krajskej polície v Nitre Viktória Borloková.

Aké zranenia pracovníčka po zúrivom útoku zverenkýň utrpela, polícia nekonkretizovala. Na pomoc jej mala pribehnúť jej kolegyňa.

Organizátorka útoku mala podľa portálu pluska.sk skončiť v rukách polície, odkiaľ mala putovať na detskú psychiatriu.

Prečítajte si tiež

Zavreté na izolačke

Reedukačné centrum v Zlatých Moravciach je určené výlučne pre dievčatá vo veku od 15 rokov. Ako jediné na Slovensku má vytvorené aj oddelenie pre maloleté matky s deťmi.

Aj v tomto zariadení prebiehala vlani veľká previerka vykonaná generálnou prokuratúrou. V tom čase tu bolo umiestnených 27 dievčat. Počas kontrol boli zistené viaceré nedostatky, ale aj porušenia zákona. Vyplýva to z hodnotiacej správy.

Jedným z nich bolo napríklad umiestňovanie detí na „izolačku“, teda do ochranných miestností, na viac ako 24 hodín. Jedna zo zverenkýň mala dostať v miestnosti astmatický záchvat a podľa tvrdení dievčat, nikto z pracovníkov údajne nereagoval na jej zvonenie, ktorým si chcela privolať pomoc.

Plesne na stenách

Nedostatky našli prokurátori aj v hygienických podmienkach. V priestoroch určených pre umiestnené dievčatá bol Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre potvrdený masívny výskyt plesní. Po previerke boli tieto nedostatky odstránené.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Reedukačné centrum v Zlatých Moravciach
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM