Lucia Lauková Správy

Tisíc obyvateľov spísalo petíciu: Od mesta žiadajú riešiť situáciu v Dražovciach

Dražovčania poukazujú na problémy v ich mestskej časti. Obracajú sa na mesto so žiadosťou o pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Tisíc obyvateľov spísalo petíciu: Od mesta žiadajú riešiť situáciu v Dražovciach
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Dražoviec petíciou poukazujú na zhoršené podmienky na život. Za hlavné faktory negatívnych zmien považujú rozmach priemyselného parku, prílev cudzincov i správanie neprispôsobivých občanov.

Za signatárov petície vystúpil na zastupiteľstve Peter Kolárik, ktorý poukázal na problémy, ktoré trápia miestnych obyvateľov. „Kvalita života v našej mestskej časti výrazne poklesla, úroveň spolunažívania je pod bodom mrazu a je výrazne ovplyvňovaná negatívnym vplyvom priemyselného parku,“ povedal Kolárik.

Komunitné centrum nechcú

Pred časom sa k petícii v Dražovciach konalo verejné zhromaždenie, ktorého sa, okrem verejnosti, zúčastnili aj niektorí mestskí poslanci. „Tí občania, čo tam boli zhromaždení, vôbec nechcú ani počuť o budovaní komunitného centra. Chcú riešenia jednoduchšie. Čiže nejakým spôsobom odsun tejto komunity niekam inam. Samozrejme toto riešenie je v blízkej budúcnosti určite nerealizovateľné,“ povedal mestský poslanec Miroslav Hatala.

Žiadajú riešenia

Viacerí poslanci súhlasili s názorom, že život v Dražovciach sa zmenil k horšiemu. „Žiadame vás, pán primátor, dodržať verejný prísľub, ktorý ste dali občanom Dražoviec, na verejnom zhromaždení, ktorý ste dali dňa 16.12. 2015, a to preinvestovať do našej obce 4 milióny eur, ako najviac zasiahnutej obci investíciou Jaguar Land Rover,“ uviedol za signatárov petície, Kolárik.

Radnica podľa primátora tieto problémy permanentne rieši. „Myslieť si, že naraz vytesníme 3-tisíc Rómov z Nitry, však tí tu odjakživa žili. Otázka je, čo sa s nimi udialo po roku 1989, prečo prestali chodiť do roboty, prečo nemáme trestný čin príživníctvo, ako chodia tie deti do školy,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

Zatvorený obchod

Poslanci upozornili aj na fakt, že v Dražovciach už vyše mesiace nefunguje obchod. „Jednota je už vyše mesiaca zatvorená. Dôvod, prečo je zatvorená, vám nikto nepovie. Síce povedali, že z hygienických dôvodov, ale my všeobecne vieme. Tam už nemá kto robiť, každý mesiac je tam totálne manko, neustráži to ani SBS-ka,“ povedal mestský poslanec Pavel Varga.

Situáciou sa poslanci budú, podľa slov primátora, ďalej zaoberať v pondelok 17. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM