Lucia Lauková Správy

Blíži sa Festival Vysoké hory Nitra: Návštevníkov vyláka do Zoborských vrchov

Návštevníci festivalu sa presunú z priemietacej sály do prírody. Tešiť sa môžete na nedeľný výlet s výkladom ochranára, filmára a znalca prírody Stanislava Kováča.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Festival Vysoké hory Nitra: Návštevníkov vyláka do Zoborských vrchov
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou 13. ročníka Festivalu Vysoké hory Nitra bude poznávací výlet v Zoborských vrchoch s výkladom ochranára, filmára a znalca prírody Stanislava Kováča. Informujú o tom organizátori na FB profile udalosti.

Výlet sa bude konať v nedeľu 18. novembra. Zraz bude o 9:15 pri liečebnom ústave. Ako pripomínajú organizátori, výlet sa uskutoční len v prípade priaznivého počasia.

„Spolu s odborníkom na rôznu oblasť súvisiacu s prírodou nad Nitrou, na Zoborské vrchy, sa poprechádzame, urobíme niečo pre svoje zdravie a dozvieme sa veľa informácií z danej oblasti. Výlet je každoročne koncipovaný tematicky. Doteraz sme zrealizovali výlety zamerané na flóru (Mgr. Jaroslav Košťál, PhD.), geológiu (RNDr. Ján Jahn, PhD.), archeológiu (Mgr. Peter Bisták) alebo faunu (RNDr. Stanislav Harvančík),“ píšu organizátori na sociálnej sieti.

Trasa je dlhá asi 8 kilometrov a začína sa od Špecializovanej nemocnice sv. Svorada Zobor, n.o. (Liečebný ústav Zobor) cez Pliešky na strelnicu v Dražovciach, odtiaľ späť k liečebnému ústavu. Trasa je podľa organizátorov vhodná aj pre rodičov s deťmi.

Počas výletu sa dozviete niečo o poznávaní a určovaní pobytových znakov (stôp) zveri a vtákov, uvidíte názorné ukážky vábenia zveri a vtákov, nebude chýbať priebežné určovanie zhliadnutých druhov. Ďalšou témou bude ochrana prírody a realizované aktivity, zážitky z filmovačiek či rozoznávanie vývojových stupňov jelenieho a srnčieho parožia s názornými ukážkami. „Ďalekohľad je vítanou pomôckou. Teplé občerstvenie zabezpečené,“ dodávajú organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM