Lucia Lauková Rôzne

VIDEO: Krásny pohľad zo skál Zobora. Raj nielen pre horolezcov

Z Pyramídy je krásny výhľad na celé mesto a okolité vrchy. Drony však ponúkajú zaujímavejší a často krát komplexnejší pohľad na miesta, ktoré poznáme.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Krásny pohľad zo skál Zobora. Raj nielen pre horolezcov
Zdroj: YouTube.com

Skaly Zobora pútajú pozornosť odborníkov, turistov ale najmä horolezcov. V neposlednom rade Pyramídu, z ktorej je nádherný výhľad na celú Nitru a okolie, navštevujú milovníci paraglidingu. Na tento vyhliadkový bod sa určite oplatí vziať kameru alebo fotoaparát. Výnimkou už nie je ani dron. Týmto šikovným zariadením vzniklo aj video, ktoré zverejnil autor kanálu Bran Epic.

Zoborské vrchy sú atraktívne po každej stránke. Charakteristika vrchu Zobor sa bližšie spomína aj v sprievodcovi Náučný chodník Zoborské vrchy, ktorého autormi sú Helena Rosinová, Jaroslav Košťál a Ján Jahn.

Na začiatku videa si môžeme všimnúť prírodnú zaujímavosť, ktorou je skalná brána. „Na vyhliadke pod vrcholom sa v brekciách s úlomkami kremencov vytvorila skalná brána. Je vysoká 8 m a široká miestami 2 centimetre,“ uvádza sa v sprievodcovi.

Na južnej strane pod vyhliadkou sa nachádzajú cvičné horolezecké terény. „Horolezci pomenovali jednotlivé skalné útvary priliehavými menami ako napr. Veľké skaly, Malá veža, Čierna brána, Okno a Kania skala. Najzaujímavejšia je však Pribinova veža, ktorá pripomína hlavu nitrianskeho kniežaťa Pribinu,“ píše sa v sprievodcovi. Vo videu môžeme vidieť aj horolezcami vyhľadávaný Zimný hrebeň, ktorý tvoria sklonené kremencové lavice.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Príroda už postupne stráca farby. Zoborské vrchy, ale kvitnú doružova

FOTO: Poklady Zoborskej lesostepi, vzácny endemit Peniažtek slovenský už kvitne

Miléniový pamätník na Pyramíde: Nemý svedok minulosti, ktorý toho prežil naozaj dosť

Foto: ilutračné

VIDEO: Krásny pohľad zo skál Zobora: Raj nielen pre horolezcov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM