Lucia Lauková Správy

Stráž prírody o domčeku na Pyramíde: Čaká na svojich prvých nocľažníkov, FOTO

Domček na Pyramíde rozprúdil v Nitre čulú debatu. Združenie Stráž prírody Ponitrie prezradilo viac o myšlienke zážitkového bývania na Pyramíde.

Ilustračný obrázok k článku Stráž prírody o domčeku na Pyramíde: Čaká na svojich prvých nocľažníkov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: OZ Stráž prírody Ponitrie

Nový domček na predvrchole Zobora vyrástol počas prvého októbrového týždňa. Slávnostne ho otvorili 6. októbra. Slúžiť má ako forma zážitkového spania. Zatiaľ čaká na svojich prvých obyvateľov. Vybavený je dvoma posteľami. Pribaliť si musíte spací vak.

Za myšlienkou stojí Stráž prírody Ponitrie, ktorá má domček v réžii. „Snažíme sa renovovať a opraviť budovu bývalej vrcholovej stanice lanovky, ktorú využívame pre naše potreby ako terénnu stanicu. V dobrej viere sme sa znova pokúsili rozšíriť mobiliár o zážitkový pobyt v prírode, nakoľko sme v poslednom období zaznamenali zvýšený záujem o prespávanie na tomto predpolí Zobora formou stanovania,“ vysvetľuje zámer predseda združenia Stráž prírody Ponitrie, Anton Kušš.

Stráž prírody priznáva, že termín je, vzhľadom na ročné obdobie i prichádzajúce voľby menej šťastný. Napriek tomu, že domček sponzoroval nitriansky viceprimátor Nemky, stráž prírody sa od spolitizovania tejto záležitosti dištancuje. „Pripravovali sme to zhruba rok, čím by som chcel vyvrátiť fámu o tom, že si nás chce teraz kúpiť v rámci predvolebnej kampane,“ povedal Anton Kušš, predseda OZ Stráž prírody Ponitrie.

Ako uvádza stráž prírody, poplatok za využitie domčeku je dobrovoľný. To znamená, že je na každom či za nocľah zaplatí alebo nie. „Ak sa nejaké peniaze vyzbierajú, použijú sa na réžiu zariadenia, opravy, údržbu,“ dodal predseda združenia Kušš. Viac info vrátane kontaktu nájdete TU!

Ako domček na Pyramíde vyzerá zvonku i z vnútra si pozrite v galérii!

Stráž prírody o domčeku na Pyramíde: Čaká na svojich prvých nocľažníkov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: OZ Stráž prírody Ponitrie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM