Správy

V Nitre sa stretli hasiči z troch krajín: Súperili vo vyslobodzovaní osôb, FOTO

V piatok sa na Agrokomplexe v Nitre konali Majstrovstvá Slovenska vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Súťažil aj tím z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa stretli hasiči z troch krajín: Súperili vo vyslobodzovaní osôb, FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Hasiči z troch krajín sa v piatok zišli na nitrianskom Agrokomplexe na 12. ročníku Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel.

Celkovo súťažilo 11 hasičských družstiev zo Slovenskej, Českej a Poľskej republiky. Ich úlohou bolo vyslobodiť zranené osoby z havarovaného vozidla v čo najkratšom čase. Hasičom z Nitry sa podarilo vybojovať 409 bodov.

Aktuality zo Slovenska

Modelové situácie

„Pripravené sú rôzne scenáre dopravných nehôd. Tým sa modelujú situácie porovnateľné s reálnymi podmienkami pri dopravných nehodách. Na vyslobodenie zranenej osoby používajú príslušníci reálnu hasičskú techniku a prostriedky ako počas bežného zásahu pri dopravnej nehode. Na odbornosť a profesionalitu hasičov dozerajú rozhodcovia,“ vysvetlila Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Ako doplnila na tohtoročných majstrovstvách sa zúčastnili hasičské družstvá z Bratislavy, Nitry, Košíc, Rimavskej Soboty, Kežmarku, Martina, Nového Mesta nad Váhom a Galanty.

Zahraničná účasť

„Z Českej republiky prišli hasiči z Územného obvodu Svitavy a Žatec a z Poľska hasiči z PSP Sucha Beskidzka,“ doplnila Križanová.

Súčasťou podujatia je aj výstava viac ako 20 kusov historickej a súčasnej techniky HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí.

Zábery z majstrovstiev nájdete v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Majstrovstvá SR vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel v Nitre
14
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM