Správy

Nitru čaká nabitý VÍKEND: Užite si Autosalón, šarkaniádu aj Oktoberfest na námestí!

Cez víkend bude v Nitre pokračovať rozbehnutý Autosalón aj Slovak Food Truck Fest na námestí. Tešiť sa môžete aj na obľúbenú šarkaniádu na Kalvárii.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká nabitý VÍKEND: Užite si Autosalón, šarkaniádu aj Oktoberfest na námestí!
Zdroj: Facebook.com/Agrokomplex , Dnes24.sk

Autosalón – Autoshow

do 16. októbra, výstavisko Agrokomplex

V Nitre prebieha výstava Autosalón. Vystavovatelia zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska predstavujú na ploche 42 600 štvorcových metrov 17 značiek. Tradične nechýba ani MotoTV Show, v rámci ktorej sa predvedú najlepší slovenskí stuntrideri. Policajný zbor SR predstaví počas autosalónu automobilovým nadšencom policajnú pumu značky Audi a VW Touareg, policajné motorky BMW, ale aj nepriestrelný policajný Mercedes, ktorý používajú nitrianski kukláči. Počas výstavy Autosalón Autoshow 2022 sa konajú majstrovstvá SR v elektronických športoch. Návštevníci podujatia si budú môcť vyskúšať virtuálnu realitu, zabaviť sa v Nintendo zóne, zahrať sa na najnovších strojoch značky Lenovo a ďalších herných značiek. Autosalón potrvá do nedele. Cena vstupného je 7 eur, po zľave 4 eurá.

Slovak Food Truck Fest a Oktoberfest

do 16. októbra, Svätoplukovo námestie

Na nitrianskom námestí bude cez víkend pokračovať festival Slovak Food Truck Fest, ktorý je spojený aj s Oktoberfestom. Okrem dobrého jedla sa môžete tešiť aj na 70 druhov piva. Food trucky sú otvorené do soboty od 11.00 do 22.00 hodiny a v nedeľu od 11.00 do 20.00. Chýbať nebude ani živá hudba. V piatok vystúpia Saxana Sapietová, Robo Papp a Robo Opatovský. V sobotu sa môžete tešiť na mená ako Adam Bros, Peter Bažík, Walk On a o poriadnu párty sa postará aj Robert Burian. V nedeľu vystúpia Everlong a Marek Kotian & Roman Mečiar. Vstupné sa neplatí.

Nitra model 2022

sobota 15. októbra, Mestská športová hala na Klokočine

Modelársky klub Zobor v spolupráci s Mestom Nitra Vás organizuje 28. Majstrovstvá SR žiakov AMAVET v plastikovom a papierovom modelárstve. Návštevníci sa môžu tešiť na prezentáciu viac ako tisíc modelov, príjemné prostredie a zaujímavé workshopy. V súčasnosti ide o najväčšiu výstavu plastikových modelov na Slovensku. Vstup pre verejnosť je vyhradený v čase od 9.00 do 15.30 hodiny.

Garážový výpredaj

sobota, 15. októbra od 10:00, na Chrenovej

Garážový výpredaj sa po novom bude konať na Chrenovej, na trávnatej ploche pri Základnej škole Fatranská so začiatkom o 10.00 hodine. Predajcovia sa registrovať vopred nemusia. Návštevníci tu môžu nájsť všetko od oblečenia pre deti aj pre dospelých, hračky, knihy či doplnky.

Šarkaniáda na Kalvárii

sobota, 15. októbra od 13:00 do 17:00 na Kalvárii

Obľúbená šarkaniáda sa uskutoční v sobotu 15. októbra od 13.00 do 17.00 hodiny. Podujatie spestria aj súťaže o najkrajších šarkanov, ale aj maľovanie na tvár, predaj šarkanov, vyhodnotenie najzaujímavejších, najoriginálnejších a najkrajších šarkanov a súťaž o vecné ceny. Zabezpečené bude aj občerstvenie. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší.

Ďalšie tipy na víkendové podujatia v Nitre nájdete na druhej strane!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM