Správy

Nablýskané tátoše zaplnili Agrokomplex: Odštartoval obľúbený Autosalón, FOTO

Celkovo 56 vystavovateľov zo štyroch krajín a 117 spoluvystavovateľov sa predstavuje na 27. ročníku výstavy Autosalón Autoshow Nitra, ktorý sa začal vo štvrtok na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nablýskané tátoše zaplnili Agrokomplex: Odštartoval obľúbený Autosalón, FOTO
16
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Prehliadka osobných, úžitkových a nákladných automobilov, autopríslušenstva a servisnej i garážovej techniky potrvá do 16. októbra. Organizátori očakávajú počas štyroch dní zhruba 60-tisíc návštevníkov, informovala Katarína Moravcová z výstaviska.

Na autosalóne predstavujú vystavovatelia zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska na ploche 42 600 štvorcových metrov 17 značiek.

Čo uvidíme?

Návštevníci môžu na výstavisku vidieť vozidlá Mercedes, Jaguar Land Rover, Kia, Volvo, Dongfeng, SsangYong, Fuso, Subaru, Dacia, Renault, Peugeot, Piaggio, Isuzu a Gaz. Slovenskú výstavnú premiéru má značka MG Motor a slovenský startup – malé mestské vozidlo Patak Rodster, ktorého svetová premiéra sa uskutočnila v máji 2022 pri príležitosti udeľovania hlavných cien za najkrajší koncepčný automobil roka na 37. ročníku Festival Automobile International v Paríži.

Tradičnú šou zabezpečuje MotoTV Show, v rámci ktorej sa predvedú najlepší slovenskí stuntrideri. Policajný zbor SR predstaví počas autosalónu automobilovým nadšencom policajnú pumu značky Audi a VW Touareg, policajné motorky BMW, ale aj nepriestrelný policajný Mercedes, ktorý používajú nitrianski kukláči.

Prečítajte si tiež

Zaujímavé ukážky

Chýbať nebude ani prezentácia Hasičského a záchranného zboru, ktorý na pôde nitrianskeho výstaviska organizuje majstrovstvá SR vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Ozbrojené sily SR priniesli na výstavisko vojenskú techniku a profesionálni vojaci predvedú dynamické ukážky bojov zblízka. Prezentovať sa bude aj Zbor väzenskej a justičnej stráže s praktickými ukážkami zásahovej jednotky v spolupráci so psami.

Čo nás ešte čaká?

Počas výstavy Autosalón Autoshow 2022 sa uskutočnia aj majstrovstvá SR v elektronických športoch. Návštevníci podujatia si budú môcť vyskúšať virtuálnu realitu, zabaviť sa v Nintendo zóne, zahrať sa na najnovších strojoch značky Lenovo a ďalších herných značiek.

Pohľad do budúcnosti motorizmu ponúka Strojnícka fakulta TUKE, ktorá predstavuje prvý slovenský vodíkový superšport MH2, nízkotlakový vodíkový autobus RH2 a vodíkovú trojkolku. Technická fakulta SPU v Nitre predvedie návštevníkom štvorkolku na odoberanie vzoriek z podložia, vozidlo s diagnostikou Bosch. Stuba Green Team predvedie monopost Formula Student a monopost autonómnej divízie. TU Brno racing predstavuje na autosalóne vlastný univerzitný projekt monopostu a aj simulátor, ktorý si návštevníci budú môcť vyskúšať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Autosalón Autoshow Nitra 2022
16
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM