Lucia Lauková Kultúra

Prvý júnový víkend klope na dvere: Nitru čakajú festivaly, koncerty a Deň detí

Víkend pod Zoborom bude pestrý a plný chutí, hudby a zábavy. Dali sme pre vás dokopy zaujímavé tipy na podujatia v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Prvý júnový víkend klope na dvere: Nitru čakajú festivaly, koncerty a Deň detí
Zdroj: TASR

Koncert Kiero Grande + Her Memories

31. mája o 20.30 h, Music A Cafe

Trojica bluesrockerov z Veľkého Kýru, ktorá kĺbi prvky blues, punku a progresívneho rocku už od roku 2006 za účelom úniku z všednej reality. Vstupné dobrovoľné.

Drumpoint Slovakia

31. mája a 1. júna Hidepark, Svätoplukovo námestie, pešia zóna

Počas prvého júnového víkendu sa nitrianskemu publiku predstavia už tradične bubeníci a hudobní hostia z Európy a Brazílie, krásne sambové tanečnice, či majstri bojového umenia capoeira. Atmosféru exotickej dovolenky si však užijeme aj vďaka svetovým slovenským interpretom. Diváci sa môžu tešiť na koncert Marco Pillo Salsa Band aj Medial Banana.

Medial Banana X Drumpoint Nitra 2019

31. mája o 21.00 h, Hidepark

Open air party v nitrianskom Hideparku sa bude konať v rámci festivalu Drumpoint Slovakia 2019. Vystúpia Medial Banana (SK), Valmir Lira & Pecsussao (AT/Brazília), DJ Chicote (Brazília – Rio de Janeiro), DJ M.O.C. (SK) a Tambores bubenícka show (SK).

Zlatá európska liga 2019 vo volejbale

1. júna od 15.00 h, Mestská športová hala

Naše reprezentačné tímy mužov a žien sa v rámci Zlatej európskej ligy 2019 spoločne predstavia aj v Nitre. V hre je postup na turnaje Final Four (21. – 22. 6.), ktoré sa uskutočnia v estónskom Tallinne (muži), resp. chorvátskom Varaždíne (ženy). Sobotu Nitru čakajú zápasy o 15.00 h ženy Slovensko – Švédsko, o 17.00 h Stretnutie volejbalových legiend a o 19.00 h muži Slovensko – Turecko.

Festival chutí Nitrianskeho kraja

Návštevníci Festivalu chutí v Nitre si budú môcť vychutnať gastronomické špeciality z nitrianskeho regiónu. Festival sa bude konať na Svätoplukovom námestí a v priľahlých uličkách, kde vyrastú stánky plné dobrého jedla. Súbežne bude prebiehať aj festival Drumpoint, ktorý doplní atmosféru o zvuky bubnov. A to nie je všetko. Súčasťou bude aj Jahodová Nitra, ktorá spája gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v Nitrianskom kra­ji.

MDD 2019 Rezervované pre deti

1. júna od 12.00 h, futbalový štadión ŠK Nitra – Dolné Krškany

Deň detí oslávime aj na štadióne v Krškanoch. Pripravené budú detské atrakcie, zábavné súťaže a tvorivé dielne a o 16.00 hodine sa môžu najmenší tešiť na divadielko Svetielko.

Krškanský kotlík

1. júna od 13.00 h, Futbalový štadión ŠK Nitra Dolné Krškany

Krškanský kotlík 2019 je súťaž vo varení tradičných kotlíkových špecialít. O 13.00 h je na programe prezentácia súťažiacich, od 13.30 do 17.00 h nasleduje varenie kulinárskych špecialít a o 17.15 h bude vyhodnotenie. Počas celého popoludnia sa o zábavu postará DJ PIXAR. Vstup je voľný.

Trojkoncert Deň večných detí

1. júna od 18.00 h, Hidepark

Hidepark bude hostiť alternatívny večer plný zaujímavej a novej hudby na súčasnej scéne. Vystúpi prog/psychedelický a pest-rockový Secret Session, skvelá indie folková pesničkárka Blanch i s kapelou a Klipers, československý dark wave s elektronickým nádychom. Vstupné 5 a 4 eur.

Medzinárodný deň detí 2019

2. júna od 14.30 do 17.30 h, Mestský park na Sihoti

Sviatok našich ratolestí oslávime v nedeľu 2. júna v Mestskom parku na Sihoti. Pripravené budú zábavné stanovištia s odmenami, atrakcie od výmyslu sveta a pestrý trojhodinový program.Na deti budú čakať rozličné atrakcie a zábavné stanovištia. Deti si budú môcť bezplatne vyskúšať si lezeckú stenu v Starej vodárni, dať si pomaľovať tvár s Motolinom. Lákadlom budú aj tvorivé dielne s možnosťou zahrať sa na Indiánov či nafukovanie atrakcie a trampolíny.

Víkend otvorených parkov a záhrad

1. a 2. júna, Botanická záhrada SPU v Nitre

Do akcie sa zapojí aj univerzitná botanická záhrada. Počas víkendu 1. a 2. júna bude návštevníkov čakať aj pripravený program. V sobotu aj v nedeľu od 9.00 do 18.00 budú na programe hry pre deti, predajná výstava obrazov a chýbať nebude ani občerstvenie. Nedeľa bude v popoludňajších hodinách vyhradená pre hudbu a poéziu. Vstup je bezplatný. Možný je bezbariérový prístup.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM