Kultúra Správy

Nitra sa premení na malé Rio: Festival Drumpoint prinesie do mesta exotickú zábavu

Už onedlho ovládne ulice Nitry medzinárodný latino – bubenícky festival. Máme sa na čo tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa premení na malé Rio: Festival Drumpoint prinesie do mesta exotickú zábavu
10
Galéria
Zdroj: Drumpoint

Do začiatku šiesteho ročníka medzinárodného latino – bubeníckeho festivalu Drumpoint Slovakia 2019 zostáva pár týždňov. Podľa organizátorov sa môžeme tešiť na poriadne exotický víkend.

Samba, salsa aj reggae

Ako už minulý rok organizátori festivalu avizovali, program Drumpointu dávno nie len o bubnoch. ,,Festival sa v priebehu rokov vyprofiloval na pomerne známe „latino“ podujatie, ktoré láka do Nitry stovky návštevníkov. Počas prvého júnového víkendu sa nitrianskemu publiku predstavia už tradične bubeníci a hudobní hostia z Európy a Brazílie, krásne sambové tanečnice, či majstri bojového umenia capoeira. Atmosféru exotickej dovolenky si však užijeme aj vďaka svetovým slovenským interpretom. Diváci sa môžu tešiť na koncert Marco Pillo Salsa Band aj Medial Banana, “ uvádza riaditeľka festivalu Romana Bojdová.

Alegorický sprievod

Do tohtoročného alegorického sprievodu sa môže zapojiť každý. „V najznámejšom karnevalovom sprievode v Rio de Janeiro kráčajú spolu stovky účinkujúcich – bubeníci, tanečníci, členovia školy samby v tematických kostýmoch, ale aj turisti. Všetci sa bavia a nadšene kývajú okolitým davom divákov. V našich zemepisných šírkach je počas karnevalu – fašiangov ešte trochu zima, preto by sme radi pozvali ľudí aj do nášho letného sprievodu,“ pozývajú organizátori. Sprievod štartuje 1.6.2019 o 19.30 na pešej zóne v Nitre.

Môžete pomôcť dobrej veci

Kúpou festivalového trička získate nielen nový kúsok do šatníka a vstupenku do sprievodu, ale aj dobrý pocit. Výťažok z predaja totiž venuje festival Drumpoint Slovakia organizácii pomáhajúcej deťom, ktoré to potrebujú (konkrétna organizácia bude vybraná na základe vyzbieranej sumy a zverejnená po skončení festivalu).

Exotická hudba v spojení s nitrianskou gastronómiou

Časť festivalu Drumpoint Slovakia prebieha už niekoľko rokov súčasne s gastrofestivalom Jahodová Nitra v rámci Otvorenia Nitrianskeho kultúrneho leta. Pri sledovaní koncertov či popri salsa tanečnej škole si tak návštevníci môžu vychutnať regionálne špeciality Nitrianskeho kraja.

Nitra sa premení na malé Rio: Takto vyzerá atmosféra Drumpoint festivalu
10
Galéria
Zdroj: Drumpoint
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM