Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianski výtvarníci zorganizovali aukciu: Vydražili na nej REKORDNÝCH 1400 eur!

Celý rok sa trpezlivo učia ako kresliť a maľovať. A na jeho konci svojím umením potešia rodičov aj priateľov.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski výtvarníci zorganizovali aukciu: Vydražili na nej REKORDNÝCH  1400 eur!
Zdroj: TASR

Žiaci aj učitelia zo Základnej umeleckej školy v Šali sa i pred tohtoročnými sviatkami podujali zorganizovať Predvianočnú aukciu prác žiakov výtvarného odboru ZUŠ Šaľa. Urobili tak už po siedmykrát.

Prezentujú aj na sieti

Podujatie sa konalo pred nástupom najkrajších sviatkov v roku, v priestoroch výtvarného a literárno – dramatického odboru
v divadelnej sále Domu kultúry v Šali. „Diela našich žiakov sú prezentované pred aukciou na sociálnej sieti, robíme kampaň podujatia. Fyzicky ich máme inštalované a riadne zarámované v priestoroch na Hlavnej ulici a sú označené číslom, pod ktorým ich prezentujeme pri aukcii spolu s názvom diela, autora a realizovanou technikou,“ prezradila nášmu portálu učiteľka ZUŠ Šaľa a zároveň aj organizátorka Ľudmila Marček.

Divadlo aj licitácia

Ako učiteľka Ľudmila Marček hovorí, aukcia má svoj riadny scenár. Na každý rok si pripravujú predstavenie, ktorého súčasťou je licitácia diel žiakov. „Divadelné predstavenie odohrajú deti z literárno – dramatického odboru spolu s učiteľmi. Ďalej pripravíme malé pohostenie pre veľkých aj malých,“ informuje organizátorka aukcie.

Pre nedávny 7. ročník podujatia mali pripravených 50 diel a ako každý rok i tentoraz bol o ne veľký záujem a predali sa všetky. Podľa Ľudmily Marček bol výťažok z podujatia vo výške 1400 eur a patril v dejinách ich aukcie k zatiaľ k najvyšším. Organizátorka by sa rada poďakovala za podporu stálych fanúšikov, ktorí nemohli tento rok prísť a podporili ich finančným darom vo výške 70 eur.

Veľká vďaka

Ľudmila Marček po vydarenom podujatí uviedla: “Večer má čarovnú atmosféru, presýtenú emóciami. Predovšetkým radosťou a vďačnosťou za to, že každým rokom je nás na tomto podujatí viac a viac. Ťažko sa hľadajú správne slová, vystihuje to len jedno ĎAKUJEM. Ďakujeme rodičom, že nám zverujú ich deti do našich rúk. Ďakujeme im za ich podporu a zo to, že sme sa s nimi mohli v tento deň stretnúť po siedmykrát.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM