Lucia Lauková Kultúra

Oslava sviatku všetkých detí sa blíži: TOP 5 podujatí na MDD v Nitre

Viete už kam zoberiete svoje ratolesti na MDD? Pozrite sa aké akcie pre deti sa budú konať v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Oslava sviatku všetkých detí sa blíži: TOP 5 podujatí na MDD v Nitre
Zdroj: TASR

Športový deň detí

1. júna od 10.00 h, Svätoplukovo námestie, pešia zóna

Na Svätoplukovom námestí v Nitre sa bude 1. júna oslavovať Medzinárodný deň detí športom. Podujatia sa zúčastnia nitrianski hokejisti s maskotom Corgim aj volejbalisti VKP Bystrina SPU Nitra. Účasť potvrdil aj Tomi Kid Kovacs. Večer bude pripravený box pod holým nebom. Sadnúť si budete môcť na bicykel a vydať sa na cykloprehliadku so sprievodcom.

Múzeum patrí deťom

1. júna od 9.00 do 16.00 h, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Tešiť sa môžete na prehliadku expozície letectva, prehliadku skanzenu, loptové hry, kreslenie na asfalt. Drobcov povozí traktorbus, nebude chýbať ajzda parným vlakom NPŽ či detský elektrický vláčik a “objaviteľský kútik”.

Medzinárodný deň detí v knižnici

Pri príležitosti MDD organizuje mesto Nitra 1. júna Športový deň detí. Akcia sa bude tento rok konať na Svätoplukovom námestí v Nitre a jeho blízkom okolí. Podujatie organizuje Mesto Nitra v spolupráci s CVČ Domino, Mestskou políciou v Nitre, skautmi z 23.zboru Nitrawa a športovými klubmi. Podľa radnice sa deti môžu tešiť na rôzne atrakcie, športy a disciplíny, ktoré im pripravia športové kluby.

Vedecký deň detí

1. júna od 9.00 v priestoroch Fakulty prírodných vied UKF v Nitre

Podujatie umožní škôlkarom a malým školákom zoznámiť sa so svetom vedy. „Deti sa na pár hodín stanú vedcami v oblasti fyziky, matematiky, biológie, geografie, ale aj ekológie. Vyskúšajú si tiež, aké je to byť záchranármi. Vedecký deň – VEDET sa uskutoční 1. júna v priestoroch Fakulty prírodných vied UKF v Nitre v čase od 9. do 13. hodiny,“ informovala Ľubomíra Valovičová z UKF.

Deň detí na Dieloch

2. júna od 15.00 do 18.00 h, Amfiteáter Diely

Aj na Dieloch bude pre deti pripravený pestrý program. Najmenší si sily zmerajú na detskom preteku v réžii OCR Kids Nitra, pod vedením profesionálnych trénerov. Na programe budú ukážky cvikov streetworkout, šou v podaní Notového Dannyho, vystúpenie sokoliarov a klincom programu bude autogramiáda nitrianskych hokejistov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM