Kultúra

Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorí brány verejnosti a oslávi MDD, PRGORAM

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre v sobotu 2. júna otvorí svoje dvere verejnosti. Okrem dňa otvorených dverí, nezabudnú herci ani na MDD.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorí brány verejnosti a oslávi MDD, PRGORAM
Zdroj: TASR

Program sa začne v sobotu 2. júna o 10. hodine autogramiádou hercov DAB. Nasledovať bude interaktívny tvorivý program pre deti a ich rodičov spojený so skúšaním kostýmov z inscenácií, s fotením spolu s rekvizitami a s líčením od divadelných maskérov.

O pol dvanástej sa návštevníci môžu zúčastniť na prehliadke zákulisia divadla s názvom Nepovolaným vstup zakázaný. V rámci nej prevedie návštevníkov po rôznych zákutia divadla skutočný divadelný škriatok, ktorý im zároveň predstaví aj históriu a osobnosti DAB v Nitre.

Koncert divadelnej retrokapely

„Veríme, že veľký záujem bude aj o koncert našej divadelnej retrokapely Živica, ktorú diváci môžu poznať z inscenácie „Syna či dcéru?“ Uskutoční sa v Štúdiu DAB a bude spojený aj s tancovačkou,“ uvádza DAB v Nitre. V okolí štúdia sa bude konať vernisáž fotografií nitrianskych hereckých stálic z generácie starších hercov DAB, ktoré sa stanú súčasťou divadelných priestorov.

„Počas celého dňa bude prebiehať anketa o najlepšiu herečku, herca a inscenáciu DAB, ktorá sa o 15. hodine vyhodnotí. Všetci hlasujúci budú mať možnosť súťažiť o darčekové balíčky a večeru s víťazmi ankety,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

Program na námestí

Popoludní sa program DOD presunie na námestie pred budovu divadla, kde bude prebiehať Festival chutí organizovaný mestom Nitra. DAB sa do festivalu zapojí prehliadkou divadelných kostýmov s názvom Divadelný fundus. „Moderátori prehliadky Marcel Ochránek a Martin Fratrič okrem toho, že zaspievajú na námestí pesničky z divadelných inscenácií, budú svojím vtipným komentárom jednotlivé kostýmy aj uvádzať. Na záver sa už tradične bude konať predstavenie rozprávky Ferdo Mravec, ktorá je určená najmenším divákom DAB. Posledným bodom programu bude veľká detská recepcia spojená s autogramiádou s hercami divadla,“ dodala Civáňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM