Lucia Lauková Správy

Výstavba cyklotrasy z Nitry do Vrábel môže začať: Prvé dve etapy majú povolenie

Projekt výstavby cyklotrasy medzi Nitrou a Vrábľami je o krok bližšie k uskutočneniu. Prvé dve etapy nového cyklistického chodníka dostali stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba cyklotrasy z Nitry do Vrábel môže začať: Prvé dve etapy majú povolenie
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé dve etapy výstavby nového cyklistického chodníka medzi mestami Nitra a Vráble už majú stavebné povolenie. Podľa údajov zo stavebného úradu sa povolenie týka 1,5 kilometra dlhého úseku v nitrianskej mestskej časti Janíkovce a 4,6-kilometrového úseku medzi Janíkovcami a katastrálnymi hranicami obcí Veľké Janíkovce, Veľký Lapáš, Malý Cetín a Golianovo.

Spojí obce aj mestá

Celá trasa, ktorá bude viesť až do Vrábeľ, bude dlhá viac ako 20 kilometrov. Iniciátorom jej výstavby je Nitriansky samosprávny kraj. „Ide o cyklodopravnú regionálnu trasu, ktorá bude zabezpečovať dochádzku za prácou, vyššou občianskou vybavenosťou a do školy. Prioritne ide však o cyklistické dopravné spojenie obcí Golianovo, Čechynce, Malý Cetín, Veľký Cetín, Paňa a Dyčka s priemyselnými parkami vo Vrábľoch a v Nitre. Trasa je vedená Vrábeľskou, Golianovsko-Čechynskou a Vinodolsko-Cetínskou vinohradníckou lokalitou v dotyku s územím vodnej nádrže Golianovo,“ uvádza sa vo vydanom stavebnom povolení.

Dva jazdné pruhy

Cyklotrasu budú tvoriť dva jazdné cyklistické pruhy, každý široký 1,5 metra. Okrem toho tu budú aj viaceré prvky drobnej architektúry a informačného systému. Podľa projektu budú súčasťou stavby cyklistické dopravné značky, prístrešky, informačné miesta, odpadkové koše, lavičky a infonosiče.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM