Lucia Lauková Správy

Nová cyklotrasa spojí obce s priemyselnými parkmi: Má byť dlhá cez 20 kilometrov

Viac ako 20 kilometrov dlhá cyklotrasa prepojí okolité obce s priemyselnými parkmi v Nitre a vo Vrábľoch. Stavebný úrad v Nitre pokračuje v územnom konaní.

Ilustračný obrázok k článku Nová cyklotrasa spojí obce s priemyselnými parkmi: Má byť dlhá cez 20 kilometrov
Zdroj: TASR

Stavebný úrad v Nitre pokračuje v územnom konaní k stavbe novej cyklotrasy, ktorá spojí Nitru s Vrábľami. Odbor stavebného poriadku sa v týchto dňoch zaoberá už treťou a poslednou etapou cyklochodníka. Viac ako 20-kilometrová trasa bude využívať hlavne už existujúce spevnené komunikácie v katastrálnych územiach nitrianskych mestských častí Chrenová, Veľké Janíkovce a obcí Golianovo, Čechynce, Malý Cetín, Veľký Cetín, Paňa a Dyčka.

Dochádzka za prácou

Iniciátorom výstavby je Nitriansky samosprávny kraj (NSK), ktorý plánuje prepojiť Nitru s Vrábľami cyklocestou tak, aby nebola v dotyku s automobilovou dopravou. „Ide o prepojenie dvoch mestských centier. Ide o cyklodopravnú regionálnu trasu, ktorá bude zabezpečovať dochádzku za prácou, vyššou občianskou vybavenosťou a do školy. Prioritne ide však o cyklistické dopravné spojenie obcí Golianovo, Čechynce, Malý Cetín, Veľký Cetín, Paňa a Dyčka s priemyselnými parkmi vo Vrábľoch a v Nitre,“ uvádza sa v projekte cyklotrasy.

Nový cyklistický chodník

Nový cyklistický chodník bude viesť troma vinohradníckymi lokalitami a v blízkosti vodnej nádrže Golianovo. Trasa bude súčasťou systému budovaných cyklotrás na území Nitrianskeho samosprávneho kraja. Súčasťou cyklotrasy budú aj viaceré prvky drobnej architektúry a informačného systému. Ich súčasťou budú cyklistické dopravné značky, prístrešky, informačné miesta, odpadkové koše, lavičky a infonosiče.

Môže vás zaujímať:

Začalo sa územné konanie: Navrhovaná cyklotrasa by mala prepojiť dve mestské centrá i okolité obce

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM