Lucia Lauková Správy

Nová cyklotrasa spojí Klokočinu so stanicou: Začalo sa stavebné konanie

Stavebné konanie pripravovanej cyklotrasy, ktorá prepojí najväčšie nitrianske sídlisko so stanicou, začalo. Na konci cyklistického chodníka by malo vyrásť aj cyklodepo.

Ilustračný obrázok k článku Nová cyklotrasa spojí Klokočinu so stanicou: Začalo sa stavebné konanie
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica oznámila začiatok stavebného konania súvisiaceho s pripravovanou výstavbou novej cyklotrasy, ktorá bude viesť zo sídliska Klokočina, cez Borinu a Hollého ulicu až k autobusovej stanici. Ako sa v dokumentácii uvádza, cyklistický chodník sa začne na Dolnočermánskej ulici a bude prechádzať cez mestský les Pod Borinou. Cez Slnečnú ulicu bude viesť po Železničiarskej a Staničnej ulici, na ktorej sa napojí na chodník pri autobusovej stanici.

Verejné osvetlenie aj úprava zelene

Nová cyklotrasa je navrhnutá v súlade s projektom rekonštrukcie autobusovej stanice. Okrem výstavby a úprav existujúcich komunikácií si vybudovanie chodníka pre cyklistov vyžiada aj doplnenie verejného osvetlenia a úpravu zelene, predovšetkým v úseku Pod Borinou.

Cyklodepo pre 20 bicyklov

Na konci cyklotrasy má byť podľa projektového zámeru vybudované cyklodepo s kapacitou približne 20 bicyklov. „Bude súčasťou existujúceho objektu verejného WC. Bude to uzatvorený objekt s pripojením na inžinierske siete. Navrhnuté bude tak, aby sa v prípade potreby väčšej kapacity parkovania bicyklov mohlo postupne zväčšovať,“ uvádza sa v oznámení o začatí stavebného konania.

Môže vás zaujímať:

Z Klokočiny na stanicu bicyklom: K navrhovanej trase plánujú vybudovať cyklodepo

Nová cyklotrasa spojí obce s priemyselnými parkmi: Má byť dlhá cez 20 kilometrov

Navrhovaná cyklotrasa: Odstrániť by mali prekážajúce stĺpy a vybudovať cykloprechod

Výstavba cyklistického chodníka pokračuje: Stavebný úrad vydal územné rozhodnutie

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM