Lucia Lauková Správy

Výstavba cyklolávky v Nitre: Začať sa má do konca roka 2018

Na budovanie cyklotrás vrátane cyklolávky získalo mesto finančný príspevok 3,7 milióna eur. S realizáciou nového premostenia sa má začať ešte tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba cyklolávky v Nitre: Začať sa má do konca roka 2018
Foto: Rastislav Búgel

O novom premostení rieky Nitry medzi Wilsonovým nábrežím a Nábrežím mládeže pri SPU sa hovorí už nejaký rok. Projekt pre stavebné povolenie dalo mesto vypracovať českej firme Strásky, Hustý a partneři, s.r.o., organizačná zložka Slovensko. Otázkou je kedy sa tento projekt dočká skutočnej podoby.

„Projekt realizácie spomínanej investičnej akcie by mal začať do konca roka 2018. Mesto Nitra získalo finančný príspevok vo výške 3,7 mil. eur,“ informoval nás Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre.

Ako ďalej pripomenul Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre, v zmysle spracovanej projektovej dokumentácie budú okrem cyklolávky realizované aj cyklotrasa II. etapa – Tr. A. Hlinku – Dlhá ulica, cyklotrasa Wilsonovo nábrežie – Univerzitný most – Mostná ulica – Jesenského ulica, cyklotrasa Klokočina – Borina – Holého – Autobusová stanica a cyklistický chodník Nitra – Vráble I. a II. etapa.

„Projekt budovania cyklotrás v meste Nitra je zahrnutý aj v stratégii mesta Smart city Nitra,“ hovorí Andrej Jančovič z MsÚ v Nitre. V oblasti mobilita sú pripravené ďalšie tri trasy, a to cyklotrasa Mlynárce – Diely – Klokočina, Nitra – Dražovce a cyklotrasa autobusová stanica – Štúrova ulica.

„Po realizácii by malo byť prepojené týchto cyklotrás by malo byť prepojené širšie centrum s priemyselnými parkmi a prímestskými časťami mesta,“ dodal Andrej Jančovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM