Lucia Lauková Kultúra

Víkendové TIPY: Nitra bude žiť hokejovým šampionátom, hudbou i kultúrou

Druhý májový víkend ponúka množstvo lákadiel. Doma sa určite nudiť nemusíte.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové TIPY: Nitra bude žiť hokejovým šampionátom, hudbou i kultúrou
Zdroj: TASR

Fanzóna MS v hokeji

od 10. mája, podľa programu, Svätoplukovo námestie

Od piatka 10. mája je v Nitre zriadená fanzóna, v ktorej môžu fanúšikovia podporovať národný tím počas majstrovstiev sveta v hokeji. Jedinečná atmosféra tu bude panovať počas všetkých hracích dní. Program v piatok otvorí o 15.30 ceremoniál, nasledovať bude tanečné vystúpenie, hokejový zápas Fínsko-Kanada, o 19.00 je na program Prikázané uvoľnenie, o 19.30 vystúpenie kapely Dora. Večer sa začne o 20.00 otvaracím ceremoniálom a o 20.15 už príde na rad zápas USA – Slovensko.

Pozorovanie oblohy vo hvezdárni

10. mája od 20.45 do 22.45 h, Nitrianska hvezdáreň – Krajské osvetové stredisko

Piatok večer môžete stráviť aj nevšedne napríklad v nitrianskej hvezdárni. Ponúka pozorovania Mesiaca i prednášku – Letné súhvezdia a ich objekty.

Koncert FVLCRVM

10. mája o 21.00 h, Bizzare Club

Zvuk na ostrej hrane medzi Pop-om a Undergroundom, čerpá zo žánrov ako UK Bass, Future Beats, Footwork či Jersey Club. Vstupné 5 eur.

Čermánske červené

10. mája o 18.00 h Degustácia vín pre verejnosť

V piatok 10. mája sa budú v sále Domu Matice slovenskej na Čermáni ochutnávať a hodnotiť najlepšie vína domácich pestovateľov. Vyhodnotenie vystavovateľov sa začne o 17.00 hodine. Verejnosť bude vítaná o 18.00 hodine na verejnej degustácii. Čermánske červené organizuje mesto Nitra, Výbor mestskej časti č.3 – Čermáň a Dom Matice slovenskej.

Deň matiek – program v mestských častiach

11. až 16. mája, Nitra

Tento víkend si pre mamičky pripravili kutlúrny program o 15:00 v KD Mlynárce. S program Keď harmonika tíško znie, vystúpia deti zo ZŠ Na Hôrke a Milan Humpolec. V nedeľu 12. mája bude o 15:00 pripravený program KSC Janíkovce s názvom Zo srdiečka. Vystúpia deti z MŠ v Janíkovciach a Gizka Oňová. V KD Dolné Krškany bude o 16:00, poďakujú programom Za všetku lásku, mamička, deti z MŠ v Krškanoch, SZUŠ Ars Studio. Súčasťou bude aj výstava Faces Kataríny Kolečániovej. O 17:00 sa predvedú deti z Párovských Hájov a FS Jaročan v miestnom kultúrnom dome.

Workshop Výroba prírodnej kozmetiky

11. mája od 14.00 do 16.00 h, Hidepark

Praktický workshop zameraný na výrobu vlastnej liečivej kozmetiky a prírodných čistiacich prostriedkov z lokálnych surovín a bylín. Výroba prírodných mastí na rôzne neduhy, ale i pre krásu, taktiež eko univerzálny čistič na všetko možné, prací gél a aviváž na zdravé pranie. Pripravené bude malé vegan občerstvenie z okolitej prírody a bylinkové maceráty pre posilnenie tela i ducha. Vstup zdarma.

Brazília v Nitre

11. mája od 13.00 do 18.00 h, Hidepark

Prvá brazílsko slovenská párty. Ochutnávka brazílskeho jedla, hudby, kultúry, emócií a zábavy Hlavný program o 13.30 h CAMPANA BATUCADA, o 15.00 h ABADÁ Capoeira , o 16.30 h futbalisti Fluminense (RJ). Vstupné dospelí 7 eur, deti od 5 rokov 5 eur.

Fanzóna – MS v hokeji

11. mája, Svätoplukovo námestie

Hokejová sobota štartuje v nitrianskej fanzóne už o 11.00 Prikázaným uvoľnením, nasledovať bude tanečné vystúpenie a poobede hokejový zápas Dánsko-Francúzsko. Pred večerným zápasom medzi Slovenskom a Fínskom vystúpi o 19.30 kapela Ego Group.

Spring Latino Party

11. mája od 20.00 h, Music A Cafe

V sobotu večer vás roztancuje latino párty v Nitre. Súčasťou tanečnej akcie budú workshopy a tanečné animácie. Vstupné 5 eur.

Míľa pre mamu v Nitre

11. mája od 15.00 do 18.00 h, Mestský park na Sihoti

Najväčšia oslava dňa matiek na Slovensku. Míľová prechádzka s bohatým programom pre malých aj veľkých. Vhodné pre celé rodiny. Akcia sa koná za každého počasia.

Deň poľovníkov a priateľov prírody

11. mája od 9.00 h, Slovenské poľnohospodárske múzeum

V program nebude chýbať napríklad lesná pedagogika – učenie hrou, okresná súťaž krúžkov mladých priateľov poľovníctva, ukážky výcviku poľovných psov a predstavenie niektorých plemien poľovných psov. Prídu aj sokoliari s dravcami, odborníci predvedú vábenie zveri a zvukové signály a nazriete aj do galérie predsedov Slovenského poľovníckeho zväzu v Nitre s komentárom Imricha Točku. Okrem toho nebude chýbať možnosť jazdy elektrickým vláčikom, detské atrakcie a jazda na koni.

Futbalový zápas FC Nitra – FK Senica

11. mája o 17.00 h, Štadión pod Zoborom

Kroky futbalových fanúšikov Nitry a Senice budú mieriť v sobotu pod Zobor. Na nitrianskom štadióne privítajú Corgoni mužstvo zo Senice. Zápas sa začína o 17.00 h.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

12. mája od 13.00 do 15.00 h, Hokejová hala Klokočina

Na Klokočine si v nedeľu môžete užiť verejné korčuľovanie. Vyhradené pre verejnosť bude od 13.00 do 15.00. Brúsenie korčúľ stojí 3 eurá, vstupné pre dospelých 2 eurá, deti do 15 rokov platia 1 euro.

Koncert Mária Magyarová Plšeková & Matej Benda

12. mája o 19.00 h, Bazilika sv. Emeráma

Okrem skvelej organovej hudby sa bazilikou bude niesť jedinečný hlas jediného slovenského kontratenoristu Mateja Bendu. V ich spoločnej interpretácii zaznejú nielen diela obdobia baroka, ale aj skladby súčasných skladateľov. Vstup voľný.V rámci Medzinárodného organového festivalu Ars Organi Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM