Lucia Lauková Kultúra

Blíži sa Deň poľovníkov a priateľov prírody v Nitre: Nechýba súťaž o naj guláš

V Nitre sa opäť po roku zídu poľovníci a priatelia prírody. Súčasťou podujatia sú detské atrakcie, rôzne ukážky i súťaž o poľovnícky kotlík.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Deň poľovníkov a priateľov prírody v Nitre: Nechýba súťaž o naj guláš
Zdroj: TASR

V sobotu 11. mája so začiatkom o 9:00 hodine sa bude v priestoroch areálu Slovenského poľnohospodárskeho múzea Nitra (SPM), konať v poradí 6. ročník podujatia Deň poľovníkov a priateľov prírody.

Organizátori pripravili pre návštevníkov rôzne súťažné disciplíny a atrakcie pre deti aj dospelých. Súčasťou bude súťaž vo varení guláša.

Pre deti aj dospelých

V program nebude chýbať napríklad lesná pedagogika – učenie hrou, okresná súťaž krúžkov mladých priateľov poľovníctva, ukážky výcviku poľovných psov a predstavenie niektorých plemien poľovných psov. Prídu aj sokoliari s dravcami, odborníci predvedú vábenie zveri a zvukové signály a nazriete aj do galérie predsedov Slovenského poľovníckeho zväzu v Nitre s komentárom Imricha Točku.

Okrem toho nebude chýbať možnosť jazdy elektrickým vláčikom, detské atrakcie a jazda na koni.

Do areálu sa vstupuje cez bránu B5 z Dlhej ulice. Organizátormi sú Obvodná poľovnícka komora Nitra a Slovenský poľovnícky zväz, okresná organizácia Nitra. Podujatie je organizované pod záštitou predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM