Lucia Lauková Kultúra

Víkend je tu! Nitru čaká otvorenie leta, Putovanie do Nitravy i noc v múzeu

Mesto pod Zoborom ožije cez víkend množstvom podujatí. Ponuka je pestrá, veď sledujte náš prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je tu! Nitru čaká otvorenie leta, Putovanie do Nitravy i noc v múzeu
Zdroj: TASR

Europa 2 Welcome summer

17. mája od 17.00 do 02.00 h, Amfiteáter

Pracovný týždeň zakončí v Nitre veľká párty na amfiteátri pod Zoborom. Piaty ročník podujatia pod holým nebom prinesie mená ako EGO – Precedens Show, DMS – Prepáčte Tour, SIMA – Podla seba tour, Strapo Poschod13 show, Nerieš, Majself, Adiss a Šorty, Hypeman Osťo a veľa ďaľších! Vstupné 10.99 eur, VIP 40 eur.

Koncert Subtension

17. mája o 20.00 h, námestie pred Nitrianskou galériou

Koncert elektronickej hudby na námestí pred Nitrianskou galériou. Podujatie sa koná v rámci Týždňa Nitrianskej galérie 2019. Vstup je voľný.

Putovanie do Nitravy

18. mája od 12.30 do 17.00 h, začiatok Dražovce Kostol sv. Michala

Zážitkové putovanie veľkomoravským obdobím, pre veľkých aj malých, pešo alebo na bicykli, spojené s prehliadkou dražovského kostolíka sv. Michala, Zoborského kláštora a archeoparku na Martinskom vrchu. Súčasťou putovania je pútnický pas s možnosťou získať pečiatky a na záver putovania certifikát.

Pribinov pohár 2019

18. a 19. mája, Mestská športová hala

Nitra bude hostiť 4. ročník tanečnej súťaže. V sobotu je na programe tradičný slovenský pohár v tanečnom športe (v spoločenských tancoch) – štandardné a latinsko-americké tance v súťažnej podobe párov zo SR aj zahraničia. V nedeľu príde na rad hip-hop, disco, stretdance, showdance. Do súťaže sa môžu zapojiť početné formácie, menši skupiny, či sólové vystúpenia. Zasúťažia aj tanečníci zo znevýhodnených skupín v kategórii “Máš na to, tancuj!”. Súťažiť sa bude v choreografiách jednotlivcov, duo, trio ale aj skupín a veľkých formácií.

Noc múzeí a galérií

18. mája, Nitra

Nitrianske múzeá a galérie ožijú 18. mája. Návštevníci budú mať dvere otvorené do neskorých hodín. Tešiť sa môžete na pestrý program. Do programu prispejú Ponitrianske múzeum, Synagóga, Nitrianska galéria, Misijné múzeum či múzeum medoviny, Trafačka a aj Detské múzeum Severka.

Svoje poklady odhalí aj Nitrianska galéria, ktorá ponúkne aj workshop pre deti s rodinami na tému – Galéria známa i neznáma. Detských návštevníkov poteší aj Interaktívna výstava o Inkoch v Detskom múzeu Severka.

Misijné múzeum ponúkne individuálne prehliadky, múzeum medoviny okrem prehliadky priestorov s odborným výkladom, láka aj na ochutnávku medoviny zdarma. V Trafačke sa môžete tešiť na výstavu fotografií a hudobné vystúpenia študentov nitrianskeho konzervatória a folkových skupín.

Futbalový zápas FC Nitra – FC Spartak Trnava

18. mája o 17.00 h, Štadión FC Nitra

V sobotu čaká Nitru na domácom štadióne súboj 9. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy proti Trnave. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) udelila „andelom“ trest spočívajúci v zákaze objednať vstupenky do sektoru hostí.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

19. mája od 13.00 do 15.00 h, Hokejová hala Klokočina

V nedeľu bude ľadová plocha na Klokočine vyhradená od 13.00 do 15.00 pre verejnosť. Brúsenie korčulí stojí 3 eurá (info na tel. čísle 0905 441 887). Vstupné: dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 euro.

Koncert Melissa Dermastia

19. mája o 19.00 h, Evanjelický kostol Svätého Ducha

V rámci Medzinárodného organového festivalu Ars Organi Nitra je na program predposledný koncert. V Evanjelickom kostole Svätého Ducha vystúpi rakúska umelkyňa Melissa Dermastia. Vstup je voľný.

Deň rodiny 2019

19. mája od 11.00 h, Mestský park na Sihoti

V nitrianskom mestskom parku bude v nedeľu prebiehať podujatie pre rodiny. Program sa začne omšou a pokračovať bude od 14.00 do 18.00 h rôznymi vystúpeniami. Nebudú chýbať detskí zabávači Pali a Pali či bubnová show Campana Batucada.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM