Lucia Lauková Kultúra

PROGRAM Nitrianskych fašiangov je známy: Nebude chýbať sprievod masiek

Svätopolukovo námestie zaplnia strašidlá, masky, remeselníci ale aj vôňa fašiangových špecialít. Pozrite sa, na čo všetko sa môžete tento rok tešiť.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM Nitrianskych fašiangov je známy: Nebude chýbať sprievod masiek
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianske fašiangy sa budú konať v sobotu 10. februára na Svätoplukovo námestí a pešej zóne. Podujatie začne o 10 hodine a potrvá do 17.00.

Fašiangový jarmok

Tešiť sa môžete na fašiangový jarmok, ktorý pritiahne do Nitry remeselníkov z celého Slovenska. Chýbať nebude tradičná domáca zabíjačka a nešlo by to bez tradičných pochúťok akými sú šišky. Najmenších poteší aj gazdovský dvor z Detskej farmy Humanita.

Prehliadka mesta

Kto bude mať záujem, môže sa prihlásiť na Fašiangovú prehliadku mesta, ktorá sa začne o 13.00 h. Prihlásiť sa môžete vopred v Turistickom informačnom centre na Štefánikovej triedie 1, telefonicky 037/16 186, 7410 906 alebo info@nitra.sk.

O 14.00 hodine už bude námestím znieť dychová hudba Kozárenka. O 15.00 h vás zahrejú veselé pesničky skupiny Funny Fellows.

Sprievod masiek

Obľúbený fašiangový sprievod masiek sa začne o 16.00 hodine. Ako informuje mesto, ak sa zamaskujete a pridáte sa maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode, čaká na vás fašiangová odmena.

„Stretneme sa na začiatku pešej zóny spolu s bubeníkmi Tambores, mažoretkami I-NIMA, chodúliarmi z Harry Teater, študentským divadlom VYDI, dychovou hudbou Kozárenka, Nitrianskou heligónkou, folklórnymi súbormi a skupinami Tradícia Dražovce, Janíkovská studnička, Zbežanček, Nevädza a Senior Matičiar,“ pozýva mesto Nitra. Veselicu podľa zvykov zakončí tradičné pochovávanie basy.

PROGRAM NITRIANSKYCH FAŠIANGOV

  • od 10.00 do 17.00 h FAŠIANGOVÝ JARMOK
  • o 13.00 h Fašiangová prehliadka mesta
  • o 14.00 h Dychová hudba KOZÁRENKA
  • o 15.00 h A zima nám nebude… Zatancujte si s nami a zabavte sa v tento zimný čas na veselé pesničky skupiny FUNN FELLOWS
  • o 16.00 h VESELÝ FAŠIANGOVÝ SPRIEVOD

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM