Kultúra

V Nitre si zmerajú sily slovenskí tanečníci: Zabojujú o postup na svetovú súťaž

Tanečníci z celého Slovenska budú môcť ukázať svoj talent a schopnosti pod Zoborom. Práve z Nitry to môžu dotiahnuť až do finále so svetovou účasťou.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre si zmerajú sily slovenskí tanečníci: Zabojujú o postup na svetovú súťaž
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Nitra sa počas mesiaca marec stane mekkou slovenského tanca. Pod záštitou organizácie DanceStar a nitrianskej tanečnej školy N Dance Company sa počas dní 10. a 11. marca 2018 v Mestskej športovej hale v Nitre uskutoční slovenské kvalifikáčné kolo medzinárodnej súťaže DanceStar, v ktorej si môžu všetci slovenskí tanečníci zmerať sily vo viacerých vekových a tanečných kategóriach a vybojovať si tak postup na svetové finále do Chorvátska.

Kvalifikačný turnaj

DanceStar Slovensko je jedným z mnohých kvalifikačných turnajov DanceStar, ktoré sa konajú v rôznych krajinách po celom svete ako napríklad Brazília, Rusko, Južná Afrika, Rumunsko, Rakúsko, Maďarsko, Taliansko, Chorvátsko, Filipíny a mnohé iné. Pre tanečné školy, kluby, skupiny či sólistov poskytujú jedinečnú možnosť prezentovať samých seba a svoju vášeň pre tanec pred uznávanými a rešpektovanými členmi nestrannej poroty.

Finále súťaže

Tanečníci, ktorí sa úspešne kvalifikujú na DanceStar Slovensko majú možnosť zmerať si sily s najlepšími tanečníkmi z celého sveta na finále DanceStar Finals – World Dance Masters 2018, ktoré sa bude konať v dňoch od 23. do 27. mája 2018 v chorvátskom Poreči. DanceStar Finals ponúka tanečníkom možnosť zúčastniť sa aj rôznych workshopov slávnych choreografov, užiť si skvelé plážove či klubové párty a koncerty, pozrieť si prestížny Gala večer, získať peňažné odmeny, špeciálne ceny a možnosť sponzoringu. DanceStar World Tour je otvorená súťaž pre všetky tanečné školy, skupiny, crews a sólistov bez ohľadu na to, či sú to amatéri alebo profesionáli.

Registrovať sa môžete TU!. Aktualizácie a novinky môžete sledovať aj na FB profile súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM