Rôzne

Parádne VIDEO z potuliek: Máme šťastie, že v Nitre je kam ísť, hovorí Marek

Na potulky regiónom si Marek pribalil kameru aj dron. Pozrite, aké úchvatné zábery sa mu podarilo natočiť.

Ilustračný obrázok k článku Parádne VIDEO z potuliek: Máme šťastie, že v Nitre je kam ísť, hovorí Marek
Zdroj: YouTube.com/Marek Viskup

Marek Viskup z Nitry natočil počas pandémie koronavírusu úchvatné zábery z nášho regiónu. Ako sám prezradil, k činu ho dohnala aktuálna pandemická situácia.

Ako mnohí, aj on si potreboval prečistiť hlavu. Vzniklo z toho video, ktoré je dôkazom, že aj napriek obmedzeniam sa dá niečo podniknúť.

Hľadal nové možnosti

„Ako vysokoškolský študent pripravujúci sa na štátnice, ktorého hlavnou náplňou dňa bolo sedenie nad knihami, som začal rozmýšľať nad rôznymi formami psychohygieny, keďže možnosti, na ktoré sme boli zvyknutí sú fuč. Vo vedľajšej izbe zase sestra mávala celé dni dištančnú výučbu zo základnej školy,“ opisuje situáciu, v ktorej sa asi mnohí nájdu.

Rozhodol sa niečo podniknúť. „Keďže mi korona vzala moju najväčšiu záľubu – cestovanie a následné zachytenie sveta cez objektív, voľba bola jasná. Vzal som sestru so sebou a išli sme sa túlať,“ dodal Marek.

„Najčastejšie sme šli sami dvaja, niekedy s rodinou a inokedy, keď mala sestra vyučovanie, som vzal priateľku. Raz to bola cesta za západom slnka, za pekným výhľadom, inokedy horský beh. Vždy to bol spôsob ako vyčistiť myseľ a zregenerovať,“ pokračuje Marek.

Máme kam ísť

Vďaka kamere a dronu natočil video o “cestovaní” v nitrianskom okrese. Sám si myslí, že máme šťastie, lebo v Nitre je kam ísť.

Video vás prevedie od tých najznámejších nitrianskych miest až po tie menej známe. Marek zachytil krásne sfarbené lúky pod Žibricou, zrúcaninu hradu Gýmeš, vyhliadku nad Podhoranmi i Kaplnku sv. Anny nad Kovarcami, ktorá je však už v okrese Topoľčany.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: YouTube.com/Marek Viskup
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM