Správy

Skvelý nápad: Obyvatelia sa pustili do upratovania Nitry, zapojiť sa môže každý

Viacerí Nitrania prevzali iniciatívu a začali s čistením svojho okolia. Niektorým sa len popri prechádzke so psom podarilo vyzbierať za vrece smetí.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý nápad: Obyvatelia sa pustili do upratovania Nitry, zapojiť sa môže každý
Foto: Vladimír Bállek

S otepľovaním prichádzajú na rad aj jarné brigády. Po každej zime sa aj v meste pod Zoborom hromadia odhodené fľaše, vrecká, tašky či obaly. Niektorí si ich nevšímajú, ale sú medzi nimi aj takí, ktorí sa bez rečí pustia do práce.

To je prípad aj dobrovoľníkov z Nitry, ktorí založili iniciatívu Čistá Nitra.

Nejde o hromadné brigády. Naopak, odpadky zbierajú jednotlivci alebo rodiny s deťmi. Vďaka nim sú mnohé ulice nášho mesta krajšie a čistejšie.

Skupina sa na sociálnej sieti rozrastá. Pribúdajú príspevky od jej členov, ktorí vyzbierajú často desiatky vriec odpadu. Smutným faktom je, že stále sa nájdu nové miesta, kde sa odpad hromadí. Sú to hlavne lokality, kde sa stretávajú ľudia, napríklad okolie Dražovského kostolíka či Borina.

Ako dokazujú dobrovoľníci, zbierať sa dá popri prechádzke so psom, alebo môžete zapojiť aj svoje ratolesti. Stačí mať oči otvorené, pripravené vrece a rukavice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Dnes vyzbierané Pomáhajkom o.z. v okolí kostolíka v Dražovciach.

Posted by Katarínka Brnka on Saturday, March 6, 2021

Zákruta Viničky je už čistá. Boli potrebné dve kolá čistenia, na obrázku odpad po jednom zbere. Nájdený bol aj vysávač, koberec a herná konzola. Vyzbierané s Petruška Mikulášiková :-)

Posted by Ivet Štrajaneková on Monday, March 8, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM