Zlatica Gregorová Samospráva

Radnica hľadá dodávateľa: KTO sa postará o čistotu mesta?

Životné prostredie je v súčasnosti dôležitou témou samospráv. Mestá i dediny sa riadia istými kritériami, ktoré zvyšujú úroveň ekológie.

Ilustračný obrázok k článku Radnica hľadá dodávateľa: KTO sa postará o čistotu mesta?
19
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Tu patrí znižovanie energetickej náročnosti budov, ale aj kvalita života občanov. S tým súvisí aj to, ako vyzerá okolie ich bydliska. Šalianska radnica po roku opäť vypísala verejnú súťaž na dodávateľa čistiacich prác v meste. Ten by sa mal starať aj o vývoz odpadu z malých smetiakov.

Najnižšia cena

Ako informuje sala.sk, zákazku Čistenie autobusových zastávok, uličných vpustí, uličných žľabov, nádrží artézskych studní, verejných priestranstiev, zber a vývoz odpadu z malých smetných nádob a čistenie obrubníkov a krajníc MK získa ten, kto predloží ponuku s najnižšou cenou. Mesto práce uhradí z vlastného rozpočtu. Predpokladaná hodnota zákazky je 66 000 eur bez DPH.

Ručná práca

Záujemcovia môžu radnici posielať ponuky, ktoré zahŕňajú ručné čistenie 28 autobusových zastávok, zametanie a čistenie ich vnútorného priestoru a priľahlých plôch vo veľkosti 200 m2 aj s odvozom odpadu, ktorý vznikne pri uvedených prácach. Ďalej sa záujemca musí pripraviť na čistenie 5 funkčných nádrží artézskych studní a 2 nefunkčných nádrží.

Poverení pracovníci by sa mali pravidelne starať aj o nádržku artézskej vody a vykonávať aj údržbu 1080 metrov dlhých uličných žľabov, ako aj 1440 ks uličných vpustí v meste. Pôjde teda o „mechanické uvoľnenie mriežok, vybratie záchytného koša, mechanické vyčistenie koša, šachty, odtokovej rúry do kanalizácie, prepláchnutie koša a odtokovej rúry vodou, založenie časti späť, vrátane naloženia a odvozu vzniknutého odpadu na miesto určené verejným obstarávateľom vo vzdialenosti do 30 km,“ uvádza sa v zákazke.

Na objednávku

Zametanie chodníkov, dlažby a žľabov, zber rozptýleného odpadu a nečistôt z verejných priestranstiev a trávnatých plôch bude taktiež patriť do portfólia čistiacich prác. Ako radnica ďalej uvádza, na základe objednávky, podľa potreby, bude nový dodávateľ čistiť obrubníky aj krajnice mestských komunikácií v dĺžke 60 km a taktiež vyvážať malé smetné nádoby v meste Šaľa. Ich počet je približne 255.

O tom, kto vyhrá verejnú súťaž a postará sa o čistotu Šale, rozhodnú kompetentní približne v druhej polovici januára 2020.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite zábery zo Šalianskych vianočných trhov 2019.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Rozžiarená Šaľa víta návštevníkov: Začali sa Vianočné trhy, FOTO
19
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM