Zlatica Gregorová Samospráva

Výbuch prešovskej bytovky: Peknou sumou prispeje aj vedenie mesta Šaľa

Ako sa hovorí, „Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch.“ To bohužiaľ platilo aj v prípade výbuchu plynu v prešovskej bytovke.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch prešovskej bytovky: Peknou sumou prispeje aj vedenie mesta Šaľa
Foto: Zlatica Gregorová

Smutná udalosť priniesla aj zbytočné obete na životoch. Aby aspoň sčasti mali obyvatelia, zasiahnutí katastrofou, o niečo ľahšiu budúcnosť, keďže stratili domov, na pomoc im prichádzajú nielen susedia a známi, ale aj ostatní občania Slovenska i vláda SR.

Z rozpočtu

Mesto Prešov po výbuchu vyhlásilo verejnú zbierku, z ktorej financie chcú využiť na likvidáciu následkov ničivého požiaru. Po celej krajine sa organizujú zbierky na pomoc obetiam smutnej udalosti. Ani Šaľania sa nepostavili bokom.

Poslanci Mestského zastupiteľstva zvolali mimoriadne rokovanie. 10. zasadnutie sa konalo v pondelok 16. decembra 2019. Hlavnou témou bol Návrh na poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta na rok 2019 pre mesto Prešov.

Tritisíc eur

„Poslanci schválili návrh na poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta na rok 2019 pre mesto Prešov vo výške 3 000 eur. Táto suma poputuje Prešovčanom ako finančná výpomoc na likvidáciu následkov výbuchu plynu v bytovom dome. Mnohé okolité mestá takúto pomoc vyriešili tým, že zrušili Silvestrovský ohňostroj. Týmto smerom sa Šaľa uberať nechcela,“ informovala náš portál Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

,,Nemali sme ambíciu rušiť niečo a za cenu toho prispievať. Suma nie je ani dôležitá, dôležitý je prejav solidarity, ktorý mesto Prešov a jeho obyvatelia potrebujú. Vyjadrili sme solidaritu sumou, ktorú si môžeme v rozpočte dovoliť bez toho, aby sme ostatných našich občanov o niečo ukrátili. Som veľmi rád, že sme tento návrh odsúhlasili,“ vyjadril sa primátor Šale Jozef Belický.

Pomoc mestu

Šaľa môže dotáciu inej obci alebo VÚC poskytnúť podľa zákona aj vtedy, ak ide o poskytnutie pomoci pri likvidácii následkov živelnej pohromy, havárie alebo inej podobnej udalosti. Aj naše mesto tak bude jedným z tých, ktorým osud Prešovčanov nie je ľahostajný.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM