Zlatica Gregorová Samospráva

Modernizácia večianskeho kulturáku pokračuje: Takto to vyzerá vo vnútri, FOTO

Staviteľská činnosť v našom meste napreduje. Po modernizácii budovy radnice nasledovali opravy spoločenského domu.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia večianskeho kulturáku pokračuje: Takto to vyzerá vo vnútri, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Medzitým stihli vynoviť aj hasičskú zbrojnicu a na rad by mal prísť aj šaliansky kultúrny dom.

Radikálny zásah

Pribinov park v mestskej časti Šale bude mať prívetivejšie okolie. Zastaralá budova, kde sa konali rôzne podujatia už mala svoje pekné roky dávno za sebou. Vo svojej podobe vydržala desaťročia a aj preto už potrebovala radikálny zásah. Práve prebiehajúcou rekonštrukciou by malo dôjsť k zníženiu prevádzkových nákladov, ktoré vylietali do povetria netesnými oknami a ostatnými časťami budovy.

Viac zdrojov

Okrem toho budú mať pracovníci aj návštevníci moderné priestory, v ktorých sa budú cítiť oveľa príjemnejšie. Kompetentným v radnici sa na „Zníženie energetickej náročnosti budovy SD Veča“ podarilo získať vyše 480-tisíc eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu.

V týchto dňoch už pri pohľade ba Spoločenský dom Veča vidieť poriadnu zmenu. Budova má oproti nedávnej podobe o čosi strohejšiu farebnosť, avšak priečelie pôsobí moderným dojmom. Vnútri už pomaly dokončujú interiér. Okná, podlahy aj sociálne miestnosti žiaria novotou. Pribudol aj malý balkón na poschodí.

Do slávností

Podľa aktuálnych informácií zo šalianskej radnice by mal byť spoločenský dom dokončený do májových Večianskych slávností. Pozrite si zábery z rekonštrukcie vnútorných priestorov.

Modernizácia večianskeho kulturáku pokračuje: Takto to vyzerá vo vnútri, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM