Rôzne Správy

Pekné gesto od štúrovských detí: Vyzbierali stovky eur pre hendikepované dievča

V Štúrove sa konala akcia Deň Zeme, ktorá má už niekoľkoročnú tradíciu. Vďaka deťom z materských a základných škôl sa vyzbierali stovky eur, ktoré putovali hendikepovanému dievčaťu.

Ilustračný obrázok k článku Pekné gesto od štúrovských detí: Vyzbierali stovky eur pre hendikepované dievča
Zdroj: TASR

V Štúrove sa v rámci tohto podujatia organizuje zber PET viečok, do ktorého sa aj tento rok zapojili všetky materské a základné školy, ako aj Špeciálna základná škola zo Štúrova. „Každý rok výťažok zo zberu darujeme jednému postihnutému dieťaťu. Tohtoročný výťažok vo výške približne 500 eur darujeme sedemročnej Karinke Kartíkovej, ktorá je mentálne a telesne postihnutá. Okrem toho finančnú odmenu od spoločnosti Komunálne služby a odpadové hospodárstvo Štúrovo získajú aj školy, ktoré sa do zberu zapojili,“ vyjadrila sa riaditeľka CVČ Štúrovo Katarína Tungliová.

Okrem toho sa s deťmi z týchto škôl vysadil strom a liečivé bylinky. Cieľom je vytvoriť botanickú záhradku vďaka projektu Detská zelená oáza. „V rámci akcie sa aktívne zúčastňuje aj Mládežnícky parlament mesta Štúrovo, ktorý z paliet pripravil lavičky na posedenie. Mládež Slovenského Červeného kríža sa venuje deťom a učí ich, ako dávať prvú pomoc a čo robiť pri jednotlivých zraneniach, pričom obe organizácie pôsobia pod CVČ Štúrovo,“ dodala Tungliová s tým, že do sadenia sa aktívne zapojilo aj Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Štúrove.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM