Správy

Mesto zverejnilo výzvu: Hľadá odborníkov z rôznych oblastí

Mesto hľadá odborníkov na rozhodovanie o využití financií z EÚ. Čo bude ich úlohou?

Ilustračný obrázok k článku Mesto zverejnilo výzvu: Hľadá odborníkov z rôznych oblastí
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra hľadá odborníkov, ktorí budú spolurozhodovať o tom, aké projekty z fondov Európskej únie (EÚ) budú pomáhať pri rozvoji regiónu. Radnica už na svojej webovej stránke zverejnila formulár, prostredníctvom ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť.

Vybraní uchádzači budú súčasťou Kooperačnej rady udržateľného mestského rozvoja Nitra. Tá sa bude skladať z troch komôr. „Ide o Komoru občianskej spoločnosti, teda tretí sektor, občianske združenia, neziskové organizácie a cirkvi. Ďalšou je Komora podnikateľského sektora zastrešujúca napríklad firmy a živnostníkov a Komora vedy, výskumu a vzdelávania,“ oznámil magistrát.

Vo všetkých komorách budú odborníci, ktorí budú za svoju oblasť hovoriť o projektoch, ktoré by sa mali v regióne zrealizovať z prostriedkov EÚ.

„Tieto komory tak ovplyvnia rozvoj regiónu. Začína sa nové programové obdobie EÚ na roky 2021 až 2027. V ňom budú mať práve regióny zjednodušený prístup k financovaniu svojich rozvojových potrieb. Mesto Nitra ako takzvané jadrové mesto udržateľného mestského rozvoja preto hľadá partnerov do všetkých troch komôr kooperačnej rady,“ oznámila radnica.

Rada bude stálym kolektívnym, komunikačným a koordinačným orgánom, ktorý bude zabezpečovať aj územnú spoluprácu v regióne. „Rozhodovať bude o podpore aktivít v rôznych sférach od cestovného ruchu či športu cez školstvo a sociálne služby až po dopravu a bývanie,“ pripomenula radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM