Správy

Testovanie bez dlhého čakania? Starosta tejto obce pri Nitre vymyslel ako na to!

Nitriansky okres čaká tretie kolo plošného testovania. Zdá sa, že niektoré samosprávy už svoj systém priviedli do dokonalosti a stlačili čakacie doby na minimum.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie bez dlhého čakania? Starosta tejto obce pri Nitre vymyslel ako na to!
28
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Druhé kolo plošného testovania zvládli niektoré obce pri Nitre bez zbytočného čakania v dlhých radoch. Obyvatelia za skrátenie čakania na minimum vďačia nielen šikovnosti svojich odberných tímov, ale najmä systému nahlasovania na testovanie.

Pomáhajú aj riaditeľky

S nápadom prišiel starosta obce Mojmírovce Martin Palka. Systém telefonických rezervácií sa tu osvedčil už počas prvého kola testovania. Operátorkami v Mojmírovciach sa na pár dní pred testovaním stali riaditeľky základnej a materskej školy a učiteľky materskej školy.

Mojmírovcami sa inšpiroval aj starosta obce Kolíňany Róbert Balkó. Call centrum zriadil hneď na druhé kolo plošného testovania. Aj tu mal nápad úspech.

Vďaka systému nahlasovania stačí občanom zavolať na číslo, ktoré zverejnia obce pred testovaním a bezplatne objednať seba alebo svojich príbuzných na dohodnutý čas.

Záujem bol veľký

Záujem o takúto časenku bol podľa starostu Kolíňan obrovský. Telefóny zvonili nepretržite.

„Neočakávali sme, že 370 záujemcov na testovanie sa prihlási (alebo ich niekto prihlási) v prvých troch hodinách "callcentrovania“. Mysleli sme, že sa to nejak rozloží v čase," napísal na sociálnej sieti starosta obce Róbert Balkó.

Niektorí preto museli volať viackrát, iní sa dovolali na prvý pokus. Vďaka systému nahlasovania sa však podarilo čakaciu dobu pred odberným miestom znížiť na minimum a ľudia prichádzali na testy priebežne.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Druhé kolo plošného testovania v okrese Nitra
28
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM