Správy

Mestu sa prihlásilo 6 pomocníkov na zimnú údržbu: Zatiaľ ich do práce nezapojilo

Kvôli chodníkovej novele zapájajú mestá do zimnej údržby aj svojich obyvateľov. V Nitre sa zatiaľ na pomoc so snehom prihlásilo šesť ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Mestu sa prihlásilo 6 pomocníkov na zimnú údržbu: Zatiaľ ich do práce nezapojilo
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Vypomáhať mestu v prípade potreby môžu tento rok aj aktívni občania z radov verejnosti. Radnica zverejnila výzvu pre záujemcov ešte v októbri minulého roka.

Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka sa zatiaľ prihlásilo šesť ľudí. Ich úlohou je odpratávanie snehu z chodníkov, o ktoré sa od roku 2018 musí starať samospráva.

Za hodinu odpratávania snehu dostanú pomocníci 5 eur. Mesto ich služby ešte túto zimu nevyužilo.

„Zatiaľ je zima v Nitre miernejšia, s minimom snehu, kalamita našťastie nebola, preto sme ich pomoc nevyužili,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

O zimnú údržbu v Nitre sa stará približne 30 zamestnancov Strediska mestských služieb. Striedajú sa v 12-hodinových službách.

Aj tam pociťujú kvôli ochoreniu Covid-19 personálne oslabenie. „Z tejto skupiny pracovníkov určených na zimnú údržbu ulíc je 5–6 v covidovom režime. Toto číslo je v poslednom období stabilné, aj včera sa napríklad stalo, že 2 odišli na covidovú PN, ale nahradili ich ďalší 2, ktorým covidová PN skončila,“ povedal hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM