Lucia Lauková Kultúra

Kam vyraziť cez víkend v Nitre? PROGRAM na voľné dni pod Zoborom

Víkend prinesie pestrý program podujatí. Pripravili sme pre vás zoznam akcií, ktoré vám vyplnia voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Kam vyraziť cez víkend v Nitre? PROGRAM na voľné dni pod Zoborom
Zdroj: Rastislav Búgel

Pozorovanie oblohy vo hvezdárni

7. júna od 20.00 h, Krajské osvetové stredisko – Hvezdáreň

V piatok 7. júna sa bude vo Hvezdárni v Nitre pri Krajskom osvetovom stredisku konať večerné pozorovanie oblohy. Predchádzať mu bude prednáška o exoplanétach so začiatkom o 20.00 hodine. Od 21.15 do 23.15 sa budú môcť návštevníci pokochať pohľadom na Mesiac, Jupiter a Merkúr. Vstupné 1 euro.

Trískanica vol. 1

7. júna od 20.00 h, Hidepark

Cyklus nových hudobných párty nocí. Trískanica bude prinášať zbesilé tancovačky v rytmoch Balkánu, Kuby a etno hudby všetkých druhov a geografických pôvodov. V rámci prvého ročníka budú skvelé kapely Kapre a La3no Cubano a balkan párty s DJ Brigada Rakija. Vstupné 6 eur, 5 eur študenti, dôchodcovia a ZŤP.

Hentinen Cup 2019

od 7. do 9. júna Hokejová hala Klokočina

Každoročná oslava amatérskeho hokeja je tu. Tešiť sa môžete na kvalitný turnaj s občerstvením a sprievodným programom, ktorého výsledkom má byť hlavne radosť z hokeja a dobrej nálady.

Medzinárodná výstava psov

od 7. do 9. júna, výstavisko Agrokomplex

Nitrianske výstavisko Agrokomplex bude od piatka 7. júna do nedele 9. júna dejiskom Medzinárodnej výstavy psov Dog Expo Nitra. Domáci i zahraniční rozhodcovia budú posudzovať tisícky psov v niekoľkých kategóriách. Ako informovali organizátori na sociálnej sieti, do súťaže prišlo 6566 prihlášok z 32 krajín. Najkrajšie jedince získajú prestížne tituly vrátane CACIB, teda čakateľstvo na Medzinárodného šampióna krásy. Súčasťou expozície bude aj Svetová špeciálna výstava Amerických stafordšírskych teriérov.

Cineama 2019

od 7. do 9. júna, Krajské osvetové stredisko, Mlyny Cinemas

V piatok odštartoval v Nitre 27. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby. Svoje filmové diela predstavia autori v kategóriách animovaný, hraný film, dokument, reportáž, experiment, videoklip a minútový film.

Svet fauny

do 9. júna od 9.00 do 17.00 h, Botanická záhrada SPU Nitra – skleníky

V skleníkoch univerzitnej Botanickej záhrady prebieha výstava nielen o korytnačkách. Vstupné dospelí 2 eurá; dôchodcovia, deti od 3 rokov 1 euro.

Hokejový Zobor

8. júna zraz o 9.00 h pred penziónom Artin

Tradícia hokejových výstupov tímu HK Nitra spolu s fanúšikmi klubu pokračuje aj v tomto roku. Akcia je spojená s letnou prípravou hráčov a teší sa obľube. Priaznivci hokeja spolu s trénermi, vedením a hráčmi HK Nitra vystúpia na Pyramídu v sobotu 8. júna. Zraz účastníkov je o 9.00 pred penziónom Artin.

Koncert The Youniverse

8. júna o 20.00 h, Music A Cafe

V sobotu zahrá pred nitrianskym publikom kapela The Youniverse, ktorej členmi sú Tammy Nižňanská (vokály), Jerguš Oravec (gitara), Šimon Vladár (bass) a Adam Olexík (bicie). Vstupné je 6 eur.

Alexandrovci

8. júna o 19.00 h, Amfiteáter

V rámci turné k 90. výročiu založenia súboru zavítajú Alexandrovci aj pod Zobor. Hosťom koncertu je Kristína. Odporúčaný príchod o 17.45 h. Vstupné 23, 25, 28, 42, 50 a 60 eur.

Deň detí

8. júna od 15.00 h, Family park Klokočina

Sobota na Klokočine bude venovaná deťom. Pripravené sú súťaže pre deti, animátori, občerstvenie aj sladká odmena. Organizátorom je Mesto Nitra, VMČ Klokočina.

Deň otvorených dverí a deň detí

8. júna od 10.00 h, Divadlo Andreja Bagara

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre slávnostne ukončí tohtoročnú divadelnú sezónu pravidelným Dňom otvorených dverí (DOD), ktorého súčasťou bude už tradične aj Deň detí. Podujatie s bohatým programom sa bude konať v DAB v sobotu 8. júna od 10. hodiny. Program sa začne Otváraním divadelných dverí. Doplní ho prekvapenie, ktoré pre divákov pripravili herci DAB. Potom budú rozdávať svojim fanúšikom podpisy na veľkej autogramiáde.

Chrenovská olympiáda

8. júna od 14.30 do 19.00 h, Základná škola Nábrežie Mládeže a Brezový háj

V sobotu bude pripravené športové popoludnie pre deti, ktoré absolvujú 7 športových disciplín ( napr. beh, hod, skok a podobne). Súťažiť sa bude od 15.00 do 17.00. Vyhlásenie výsledkov je naplánované o 17.30. Športový deň zakončí o 18.00 h opekačka a diskotéka pre deti. Organizátorom je Neformálne skupina Tormošani. Vstup zdarma.

Susedský deň

8. júna od 14.00 h, areál skateparku – Mestská časť Diely

Čaká vás susedská burza, stánky s regionálnymi produktami a jedlom, hudba, šport, workshopy i predstavenia. Program odštartuje o 14.00 hodine florbalovým turnajom. V program vystúpia napríklad deti z MŠ Zvolenská a ZŠ Na hôrke i mažoretky I.NIMA. Chýbať nebude hravé zážitkové čítanie pre deti, brušné tance či africké rytmy. O 19.00 h vystúpia Ľubica Šulíková a Štefan Haládik a podujatie vyvrcholí o 20.30 h koncertom skupiny DIOS.

Blšák bez lásky No. 2

9. júna od 15.00 do 19.00 h, Trafačka

Blšák je vhodné miesto na výber svojho kúsku, o ktorý sa budete ďalej s láskou starať. Okrem pekných vecí tak podporíte kolobeh a udržateľnosť textilu. O 16.30 h sa bude konať krátka prednáška a diskusia o tom, ako oblečenie vplýva na našu planétu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM