Lucia Lauková Správy

Herci Divadla Andreja Bagara chystajú na DOD prekvapenie: Nebude chýbať Deň detí

Súčasťou Dňa otvorených dverí Divadla Andreja Bagara v Nitre bude aj oslava sviatku všetkých detí. Pripravený bude bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Herci Divadla Andreja Bagara chystajú na DOD prekvapenie: Nebude chýbať Deň detí
Zdroj: TASR

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre slávnostne ukončí tohtoročnú divadelnú sezónu pravidelným Dňom otvorených dverí (DOD), ktorého súčasťou bude už tradične aj Deň detí. Podujatie s bohatým programom sa bude konať v DAB v sobotu 8. júna od 10. hodiny.

Program sa začne Otváraním divadelných dverí. Doplní ho prekvapenie, ktoré pre divákov pripravili herci DAB. Potom budú rozdávať svojim fanúšikom podpisy na veľkej autogramiáde.

Divadelný piknik

Podujatie spríjemní návštevníkom aj Divadelný piknik pred budovou DAB, na ktorom si budú môcť posedieť a občerstviť sa. „Neďaleko osadíme aj Knižnú búdku, ktorú môžu hneď využiť,“ uviedla projektová manažérka DAB Slávka Civáňová.

Návštevníci DOD si budú môcť vyskúšať aj divadelné kostýmy v rámci podujatia Môžeš byť šašo, princezná či kráľ, na ktorom ich nalíčia profesionálni divadelní maskéri. Neskôr sa môžu aj s rekvizitami zvečniť pred divadelnou fotostenou.

Rozprávka aj koncert

Deti s rodičmi sa môžu zapojiť aj do maľovania divadelných kulís a do hrania počítačovej hry na motívy divadelnej hry Hamlet. „Súčasťou programu je aj koncert nášho herca Andreja Remeníka a neskôr i divadelnej retro kapely Živica. Na prehliadku divadla i jeho zákulisia sa naši diváci vyberú v rámci programu Nepovolaným vstup zakázaný. Svoje vedomosti si priaznivci DAB môžu overiť na Zábavnom divadelnom kvíze, ktorý bude moderovať riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy,“ pripomenula Civáňová.

Záver podujatia bude patriť deťom, ktoré si so svojimi rodičmi môžu pozrieť divadelnú rozprávku Ferdo Mravec. Po nej ich čaká veľká detská recepcia. „Súčasťou podujatia je aj strihanie špecialistami z barber shopu a výstava Narodil som sa vo Wadowiciach, ktorú sme nedávno otvorili v dolnom foyeri DAB pri príležitosti nedožitých 99. narodenín sv. Jána Pavla II.,“ doplnila Civáňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM