Lucia Lauková Kultúra

Jún v Nitre plný lákadiel: TOP 10 podujatí, na ktoré sa môžete tešiť

Nitrianske kultúrne leto odštartoval Festival chutí Nitrianskeho kraja spolu s Jahodovou Nitrou a festivalom Drumpoint. Jún však ešte nevytiahol všetky svoje esá.

Ilustračný obrázok k článku Jún v Nitre plný lákadiel: TOP 10 podujatí, na ktoré sa môžete tešiť
Zdroj: TASR

Medzinárodná výstava psov

od 7. do 9. júna, výstavisko Agrokomplex

Začiatkom júna budú určite smerovať do Nitry aj kroky mnohých psíčkarov nielen zo Slovenska, ale aj z iných kútov sveta. Na Agrokomplexe sa bude konať Medzinárodná výstava psov. Počas jedného víkendu sa bude konať šampionát šteniat, juniorský, grand aj šampionát psích veteránov.

Hokejový Zobor

8. júna, Pyramída

Tradícia hokejových výstupov tímu HK Nitra spolu s fanúšikmi klubu pokračuje aj v tomto roku. Priaznivci hokeja spolu s trénermi, vedením a hráčmi HK Nitra vystúpia na Pyramídu v sobotu 8. júna. Zraz účastníkov je o 9.00 pred penziónom Artin.

Alexandrovci

8. júna o 19.00 h, Amfiteáter pod Zoborom

Turné k 90. výročiu založenia súboru zavedie Alexandrovcov aj do Nitry. voju legendárnu Kaťušu či Kalinku, ale aj mnoho ďalších známych ruských piesní ponúknu slovenskému divákovi v jedenástich slovenských mestách. 130 umelcov, vrátane sólistov Vadima Ananjeva, ktorý je prezývaný Mr. Kalinka či barytónom Borisom Dyakovom. Pred koncertom vystúpi o o 18.25 h speváčka Kristína. Vstupné 23, 25, 28, 42, 50 a 60 eur.

Popoludnie na Zoborskom kláštore

14. júna, Zoborský kláštor

Podujatie pod názvom Popoludnie v Zoborskom kláštore sa bude konať 14. júna od 17.00 do 22.00 h v areáli Zoborského kláštora. Program sa začne o 18.00 hodine prednáškou na tému strava Kamaldulských mníchov spod Zobora. Prednášať bude Marián Samuel a Zora Miklíková Bielichová z Archeologického ústavu SAV v Nitre. Po prednáške o 19.00 h odohrá koncert Pavol Hammel.

KníhKupecká

14. júna od 14.00 do 19.00 h, Kupecká ulica

Tento rok v júni sa na jeden deň Kupecká ulica v Nitre zmení na KníhKupeckú. Tešiť sa môžete na stovky kníh, nepretržité čítanie v podaní hercov z divadla a žiakov dramatického odboru ZUŠ J, Rosinského či tvorivé dielne pre deti. Hudobným hosťom bude Archívny chlapec.

Otvorenie leta s Máriou Čírovou

14. júna o 19.00 h, Amfiteáter Agrokomplex

Jún bude bohatý aj na hudobné zážitky. V polovici mesiaca sa o jeden postará slovenská speváčka Mária Čírová, ktorá zaspieva na vynovenom amfiteátri na Agrokomplexe pod holým nebom. Vstupné na koncert je 14 a 21 eur.

Street Food Fest Nitra

od 20. do 23. júna, Svätoplukovo námestie

Aj tento rok zaplní nitrianske námestie dobré jedlo, nápoje a hudba. Street Food Fest je druhý ročník festivalu pouličného jedla. O hudbu sa postarajú nitrianski dídžejovia.

Paľo Habera & Team Tour

22. júna, o 20.00 h, Amfiteáter pod Zoborom

V rámci turné navštívi spevák Paľo Habera s kapelou Team aj naše mesto. Vystúpi na Amfiteátri v sobotu 22. júna. Vstupné sa platí 25 a 30 eur. Brány sa budú otvárať o 18.00 h.

A je tu leto!

29. júna, od 15.00 h, areál futbalového ihriska Dolné Krškany

Na podujatí vystúpia kapely ako Walk On, Inside, Paľo Drapák a iní. Organizátorom je Mesto Nitra, VMČ č. 1 v spolupráci s ŠK Nitra – Dolné Krškany a OZ Krškany 2020. Vstupné 2 eurá. Výťažok bude použitý na rozvoj ŠK Nitra – Dolné Krškany.

Dražovský piknik

30. júna od 10.00 do 15.00, Dražovský kostolík

Mesiac jún zakončíme stretnutím pri Dražovskom kostolíku. Dražovský piknik je pokračovaním obľúbeného podujatia Raňajky v tráve, ktoré sa zhostili tento rok noví organizátori. Meniť sa však nebude myšlienka tohto podujatia, ktorou je strávenie príjemného času v duchu impresionizmu na malebnom mieste.

Vo videu si môžete pozrieť karnevalový sprievod nedávneho festivalu Drumpoint v Nitre!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM