Lucia Lauková Rôzne

V Nitre sa zídu chlpáči z 32 krajín sveta: Blíži sa Medzinárodná výstava psov

Výstavisko Agrokomplex zaplní štekot psov. Organizátorom prišlo vyšle 6500 prihlášok. Aj tento rok sú v hre prestížne tituly.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa zídu chlpáči z 32 krajín sveta: Blíži sa Medzinárodná výstava psov
11
Galéria
Zdroj: TASR

Nitrianske výstavisko Agrokomplex bude od piatka 7. júna do nedele 9. júna dejiskom Medzinárodnej výstavy psov Dog Expo Nitra. Domáci i zahraniční rozhodcovia budú posudzovať tisícky psov v niekoľkých kategóriách. Ako informovali organizátori na sociálnej sieti, do súťaže prišlo 6566 prihlášok z 32 krajín.

Najkrajšie jedince získajú prestížne tituly vrátane CACIB, teda čakateľstvo na Medzinárodného šampióna krásy. Súčasťou expozície bude aj Svetová špeciálna výstava Amerických stafordšírskych teriérov.

Štvornohí miláčikovia budú mať šancu zabodovať v súťaži pre mladých vystavovateľov a ich psov – Junior Handling. Súťaží sa v dvoch vekových kategóriách: od 9 do 13 rokov a od 14 do 17 rokov. Určí sa poradie prvých troch najlepšie spolupracujúcich dvojíc.

O Veľkú národnú cenu sa budú uchádzať plemená ako Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač, Československý vlčiak a Tatranský durič.

Vyberať sa bude aj najkrajší jedinec neuznaných plemien. Do súťaže Najkrajší pár psov môže vystavovateľ prihlásiť svojho psa a svoju suku rovnakého plemena, ktoré boli posúdené na tejto výstave. Posudzovať sa budú aj chovateľské skupiny, najkrajší mladší dorast, dorast, veterán i najkrajší jedinec v triede čestnej.

Minuloročnej výstavy Dog Expo v Nitre sa zúčastnilo vyše 5400 psov. Pozrite si fotky v galérii!

Vyše 5400 havkáčov sa ukázalo v plnej paráde: FOTO z medzinárodnej výstavy v Nit
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM