Lucia Lauková Kultúra

Kam si vyraziť cez víkend v Nitre? TIPY na akcie v meste pod Zoborom

Vernisáž, divadelné premiéry, koncerty, športové stretnutia a mnohé iné podujatia čakajú Nitru počas nastávajúceho víkendu. Pozrite si pestrú ponuku.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť cez víkend v Nitre? TIPY na akcie v meste pod Zoborom
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Koncert Zuzana Suchánková

8. marca o 20.30 h, Music A Cafe

Zuzana Suchánková je jedna z mála slovenských speváčiek, ktorá vie aj expresívne zakričať a znie to celkom prirodzene. Jej hudba vychádza z tradičného amerického soulu, gospelu a folku. Hrá na gitaru, skladá vlastné piesne v slovenčine a pôsobí ako lektorka spevu na jazzových workshopoch.

Hlava XXII – premiéra

8. a 9. marca o 18.30 h, Divadlo Andreja Bagara – Štúdio

Divadlo Andreja Bagara v Nitre uvádza adaptáciu slávneho Hellerovho románu ako druhé na Slovensku a to po viac ako tridsiatich rokoch od jej prvého a doposiaľ jediného uvedenia. V úprave a réžii Jána Luterána sa divákom okrem iných predstaví podstatná časť najmladšej generácie súboru. Nezvyčajné úlohy, osobité herecké výkony a originálne scénické riešenie doplnené o neobyčajný živý akustický sprievod v interpretácii hereckého ansámblu Divadla Andreja Bagara v Nitre. Veľká Hlava XXII. Vstupné 15 eur.

Prízraky – premiéra

8. marca o 18.00 h, Staré divadlo Karola Spišáka – Štúdio Tatra

V normálnej rodine sa rodičia starajú o svoje dospievajúce deti. Čo sa však stane ak sa tieto prirodzené role vymenia? Po čom túži polosirota nútená prebrať zodpovednosť za chorého otca i celú domácnosť? Čo znamená byť „normálnou“? Duck je navonok obyčajná tínedžerka z malého škótskeho mesta Kirkcaldy. Nosí hrubé okuliare, pre ktoré nevidno aká je pekná. Do zápisníka píše svoj veľký fantazijný román (niečo medzi Harrym Potterom, Twilightom a Pánom prsteňov). V predsieni stojí motorka Ducati Monster, na ktorej zomrela jej mama. Neraz sa s ňou rozpráva, keď jej je ťažko. Otec ju má rád, ale pre chorobu ju často zanedbáva. Duck má napriek všetkému pocit, že je všetko v poriadku. Má však veľké obavy, či k rovnakému názoru dospeje aj sociálna pracovníčka pani Underhillová, ktorá sa k nim chystá na kontrolu. To rozbehne sled neraz vtipných až absurdne smiešnych situácií. Všetko navyše skomplikuje príchod otcovej priateľky, ktorú spoznal na internete. Vstupné 6 eur.

New Message jazz trio

8. marca o 19.00 h, Kaviareň Rosetta

Jazzové štandardy v zaujímavých úpravách obohatené veľkou dávkou improvizácie predvedie Juliána Gazdagová – saxofón, Tony Marko – piano a Andrej Behul – kontrabas. Vstupné 4 eurá. Počet miest je obmedzený, vstupenky priamo v kaviarni.

Vernisáž výstavy U. Deutz a V.Kovařík-UV filt(e)r

8. marca o 18.00 h, Trafačka

UV filt(e)r je tak konceptuálnym projektom, ktorý vypovedá nie len o jednom umeleckom priateľstve, ale tiež o svete, ktorý obaja, a my všetci, aktuálne žijú, žijeme. Výstava potrvá do 3. apríla 2019.

NÁBYTOK A BÝVANIE 2019

do 10. marca výstavisko Agrokomplex

Do nedele môžete navštívi v Nitre v poradí 29. ročník veľtrhu nábytku. Do soboty bude otvorené 9:30 do 18:00. V posledný deň výstavy v nedeľu sa brány zatvoria o 15:00 hodine. Lístok pre dospelého stojí 7 eur, po zľave 4 eurá. Za parkovanie osobného auta zaplatíte 5 eur.

Latino Party

9. marca o 20.30 h, Music A Cafe

V sobotu vás zohrejú horúce latino rytmy. Špeciálnym hosťom bude La Guiri Dance Group. Nebude chýbať zábavný a pestrý program s tanečnými vystúpeniami a animáciami po celú noc. Tešiť sa môžete na vystúpenie Salsa Mix (Akadémia tanca) a Salsa Workshop. Vstupné 6 eur.

Futbalový zápas Nitra – Ružomberok

9. marca o 14.00 h, Futbalový štadión FC Nitra

V sobotu poobede môžete vyraziť na štadión FC Nitra. Domáce mužstvo vyzve o 14.00 h na trávniku pod Zoborom Ružomberok.

Čistenie brehov rieky

9. marca stretnutie pri Fotogalérii Trafačka

V sobotu môžete spraviť niečo dobré pre naše životné prostredie. Odpadky budú dobrovoľníci zbierať popri brehu rieky Nitry pozdĺž Bratislavskej cesty. Vrecia na zber budú zabezpečené, stačí si priniesť vlastné rukavice.

Nitrava cup

9. a 10. marca Hokejová hala na Klokočine

Nitra bude cez víkend hostiť takmer 190 krasokorču­liarov. Preteky sa budú konať v sobotu 9. marca od 8.00 do 19.30 h. Krasokorčuliari sa predvedú na ľade aj v nedeľu 10. marca od 8.00 do 18.00. Vstup na tribúnu je pre fanúšikov krasokorčuľovania zdarma.

Hokejbalový zápas Nitra – Vrútky

10. marca o 11.00 h, Areál Základnej školy Kráľa Svätopluka

Hokejbalová extraliga pokračuje. Pod Zoborom si sily zmerajú Nitrianski rytieri a hostia Kométa Vrútky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM