Lucia Lauková Správy

Chrenovský most a divadlo rozsvietia na zeleno: Nitra privíta veľvyslankyňu Írska

V Nitre bude niekoľko dní svietiť na zeleno Chrenovský most aj Divadlo Andreja Bagara. Pri ich rozsvietení bude prítomná veľvyslankyňa Írska.

Ilustračný obrázok k článku Chrenovský most a divadlo rozsvietia na zeleno: Nitra privíta veľvyslankyňu Írska
11
Galéria
Zdroj: TASR

Do celosvetovej turistickej kampane, ktorá oslavuje Írsko a ich Deň svätého Patrika, sa tento rok pripojí prvýkrát aj Nitra. Každoročne sa do zelenej odejú nielen ľudia, ale aj dominanty rôznych krajín sveta.

zozname popri Slovensku stoja desiatky krajín a stovky miest. Spolu s Nitrou budú prvýkrát na zeleno svietiť napríklad aj Viktóriine vodopády.

Ako informuje radnica, Chrenovský most a Divadlo Andreja Bagara budú svietiť na zeleno, v národnej farbe Írska, od 13. do 17. marca. Pri nasvietení bude prítomná aj veľvyslankyňa Írska Hildy Ó Riain a primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Hlučné oslavy a sprievody

Deň svätého Patrika si Íri pripomínajú každoročne 17. marca. Tento deň je aj štátnym sviatkom Írska. K sviatku tradične patrí výzdoba z ďatelinových lístkov, silné čierne pivo, írska whisky, sprievody a hlučné oslavy.

Pôvodne sa sviatok oslavoval len jeden deň, ale v Dubline postupom času prerástol do päťdňovej udalosti, ktorá každoročne priláka tisíce turistov a preto býva považovaná za začiatok turistickej sezóny.

Takto vyzerali oslavy Dňa sv. Patrika v Dubline!

Foto: ilustračné

Oslavy Dňa sv. Patrika v Dubline
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM