Lucia Lauková Šport

Blíži sa Nitrava cup: Pod Zoborom sa zíde takmer 190 krasokorčuliarov

Fanúšikovia krasokorčuľovania, tu nesmiete chýbať. V Nitre sa budú konať preteky Slovenského pohára s kvalitnou účasťou z celej krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Nitrava cup: Pod Zoborom sa zíde takmer 190 krasokorčuliarov
11
Galéria
Zdroj: Krasoklub mesta Nitra

Cez víkend 9. a 10. marca bude Nitra hostiť 3. ročník krasokorčuliarskych pretekov Nitrava cup. Súťaž organizuje Krasoklub mesta Nitra pod hlavičkou Slovenského krasokorčuliar­skeho zväzu.

Ako nás informovala Lucia Rybárová, hlavná trénerka Krasoklubu mesta Nitra, pretek je zaradený do Slovenského pohára a je zároveň posledným pretekom Slovenského pohára pred blížiacimi sa Majstrovstvami Slovenska nádejí a mladších žiakov pre rok 2019.

Najlepší pretekári

Nahlásených je 189 pretekárov z 23 klubov na Slovensku. Súťaži sa bude v 22 kategóriách pričom 12 z nich je zaradených do Slovenského pohára.

Ako prezradila hlavná trénerka, vyzerá to na kvalitnú účasť najlepších pretekárov na Slovensku v daných kategóriách. V dievčenských a chlapčenských kategóriách sa predstavia aj krasokorčuliari vo veku 5 až 18 rokov. Nitru budú reprezentovať oba domáce kluby, teda deti z Krasoklubu mesta Nitra aj z HK Nitra kraso.

Vstupné zadarmo

Nitrava cup 2019 sa uskutoční v Hokejovej hale na Klokočine. Preteky sa budú konať v sobotu 9. marca od 8.00 do 19.30 h. Krasokorčuliari sa predvedú na ľade aj v nedeľu 10. marca od 8.00 do 18.00. Vstup na tribúnu je pre fanúšikov krasokorčuľovania zdarma. Kompletný rozpis nájdete TU!

Foto: ilustračné

Blíži sa Nitrava cup: Pod Zoborom sa zíde takmer 190 krasokorčuliarov
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM