Lucia Lauková Správy

Jarné brigády v Nitre: Dobrovoľníci začnú čistením brehov rieky

Ako sa príroda prebúdza mobilizujú sa aj dobrovoľníci, ktorým záleží na ich okolí. Už cez víkend môžete priložiť ruku k dielu aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Jarné brigády v Nitre: Dobrovoľníci začnú čistením brehov rieky
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dobrovoľníci budú v Nitre čistiť prírodu od odpadkov. V rámci jarných podujatí sa chystajú skrášliť okolie rieky Nitra a o niekoľko týždňov aj lesy Zobora.

Vyčistia brehy rieky

Prvé podujatie sa koná už počas nasledujúceho víkendu. Dobrovoľníci sa zídu pri galérii Trafačka v sobotu 9. marca. „Budeme zbierať odpadky popri brehu rieky Nitry pozdĺž Bratislavskej cesty. Vrecia na zber budú zabezpečené, stačí si priniesť vlastné rukavice. Po akcii sa tešíme na posedenie v Trafačke,“ informovali organizátori.

Tradícia pokračuje

V apríli sa bude zasa konať pravidelné podujatie Jarné čistenie Zobora. „Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra a Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie začínajú v týchto dňoch prípravy na čistenie lesných chodníkov a čistiniek. Toto tradičné podujatie, ktoré pravidelne pritiahne do krásnej zoborskej prírody mnoho milovníkov prírody, sa uskutoční v polovici apríla. O presnom termíne budeme včas informovať,“ uviedla Ľudmila Synaková z mestského úradu.

Odpadky popri rieke Nitra upratovali dobrovoľníci aj vlani. FOTO v galérii!

Foto: ilustračné

FOTO: Dobrovoľníci vyčistili nábrežie rieky Nitry
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM