Lucia Lauková Kultúra

Cez víkend neseďte doma: TIPY na podujatia v Nitre

Počas najbližších dní sa nemusíte v Nitre nudiť. Čakajú na vás zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend neseďte doma: TIPY na podujatia v Nitre
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Noc hudby

15. júna od 17.00 h, Trafačka

Nitrianska fotogaléria Trafačka sa zapojí do podujatia Noc hudby. V piatok 15. júna sa jej návštevníci môžu tešiť na koncerty i premietanie nemého filmu sprevádzaného hudbou. Tešiť sa môžete na kapely The Smalltown boy a Walter Schnitzelsson.

Slam poetry

15. júna o 20.00 h, Hidepark

Slam poetry – poézia naživo. Exhibícia pozostáva z dvoch kôl, v ktorých každý súťažiaci prezentuje svoju poéziu. Performatívne predstavenie je bez rekvizít, bez kostýmov a hlavne je autorské. Porotou je samotné publikum, ktoré boduje číslami od jedna do desať. Slamer s najvyšším počtom bodov sa stáva víťazom večera. Vstupné 2 eurá.

Ekofestival Nitra 2018

15. a 16. júna od 9.00 h, Výstavisko Agrokomplex

V areáli výstaviska Agrokomplex Nitra sa v dňoch 15. a 16. júna uskutoční prvý ročník podujatia Ekofestival Nitra, ktorý organizuje občianske združenie ESORG s partnerskou podporou Mesta Nitra. Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na podnetné prednášky, premietanie filmov, eko-jarmok a pripravené budú aj zaujímavé aktivity pre deti. Vstup na podujatie je zdarma.

Tanečná Show

16. júna od 9.00 h, Divadlo A. Bagara

V Tanečnej show sa predstavia tanečníci a tanečníčky všetkých krúžkov z Akadémie tanca. Tancujúci od 3 ročných detičiek až po seniorov ukážu to, čo sa počas obdobia v našej škole naučili. Rôzne úrovne, rôzne tanečné štýly a rôzne motívy. Cena vstupného je 5 eur/osoba.

Latino Mlyny

16. júna od 16.00 h, Galéria Mlyny – vstupná hala

V rytme horúceho latina budú účinkovať Dominika Titková & Friends: LATIN BAND, Sangre Nueva & Dee Reggaetonera, Lee´o Perez z Venezuely a Petra Poláková, ako i tanečná formácia Bailadora Dance Group.

Medzinárodné etapové cyklistické preteky mládeže

16. júna štart o 10.00 h, parkovisko na Sihoť

Mesto pod Zoborom bude hostiť 12. ročník Medzinárodných etapových cyklistických pretekov mládeže – Regiónom Nitrianskeho kraja. Prihlásení sú pretekári z celého Slovenska, Čiech, Rakúska i Maďarska. Aj tento ročník je zaradený do Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike.

Koncert The Best Bad Trip (HU)

16. júna o 21.00 h, Hidepark

The Best Bad Trip je mladá vysoko-oceňovaná experimentálna jazz-rocková kapela z Budapešte. Svoje hudobné remeslo zdokonaľovali hraním na rôznych významných festivaloch (Sziget festival) a prestížnych miestach v Maďarsku i v zahraničí. Robili predskokanov menám ako Marc Ribot, Fred Frith, Trevor Dunn, či Taxi Wars. Získali cenu Talentometer Jazz Award a v decembri 2017 vydali svoje EP Red River. Vstupné 3 eurá, študenti 2 eurá.

Hobby burza

17. júna od 7.00 do 12.00 h, Výstavisko Agrokomplex – pavilón F

mince, medaile, bankovky, známky, pohľadnice, nálepky, etikety, vlajočky, knihy, obrazy, grafiky, porcelán, gramoplatne, magnetofónové pásky, autíčka, hodiny, hracie stroje, historické zbrane, motýle, minerály a všetky iné zberateľské zaujímavosti Vstupné 1,50 eur, parkovanie 1 euro.

Koncert Komorný orchester ZOE

17. júna o 19.00 h, Piaristický kostol sv. Ladislava

V rámci festivalu Musica Sacra sa môžete tešiť na komorný orchester, pod taktovkou dirigenta Adama Sedlického. Na violončelo hrá Kristína Cahlmovská, akordeón Rastislav Jurčík. Program: S. Gubajdulina: Sedem slov, A. Pärt: Trisagion. Vstup voľný.

trafo.TRH

17. júna od 10.00 do 18.00 h, Trafačka

Júnové stretnutie prinesie sezónny trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi, susedské stretnutia, rozhovory a dobrú hudbu. V program o 13.00 zahrá slovenská kapela Inverzia a o 15.00 h Kristína Uhlíková & Juraj Janík.

Nedeľný piknik v SPM Nitra

17. júna od 14.00 do 18.00 h, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Pre najmenších návštevníkov bude pripravené detské ihrisko, na ktorom budú mať k dispozícii knihy a pomôcky na kreslenie. „Môžu sa previezť na koni, detskom elektrickom vláčiku či Nitrianskou poľnou železnicou. Divadielko Svetielko im zahrá interaktívne humorné predstavenie O drakoch a princeznách," uviedla vedúca strediska SPM Svetlana Ďuranová.

Jazda historickým parným vlakom

V nedeľu 17. júna o 8.45 vyštartuje zo Železničnej stanice v Nitre mimoriadny vlakový spoj. Historický parný rušeň vás odvezie do Rušňového depa Bratislava východ (staré depo), kde sa bude konať 16. a 17. júna jubilejný 20. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel Rendez 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM