Rôzne

Pod Zobor mieri Ekofestival: Vrcholom podujatia bude nočná exkurzia Lupky

Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex sa zídu stúpenci ekologických postojov. Na festivale dostanú priestor aj regionálni pestovatelia v rámci eko-jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zobor mieri Ekofestival: Vrcholom podujatia bude nočná exkurzia Lupky
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

V areáli výstaviska Agrokomplex Nitra sa v dňoch 15. a 16. júna uskutoční prvý ročník podujatia Ekofestival Nitra, ktorý organizuje občianske združenie ESORG s partnerskou podporou Mesta Nitra. Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na podnetné prednášky, premietanie filmov, eko-jarmok a pripravené budú aj zaujímavé aktivity pre deti. Vstup na podujatie je zdarma.

„Hlavná idea festivalu je zviditeľniť rôznorodé aktivity organizácii prevažne zo Slovenska, Českej republiky, ale aj Maďarska a Poľska, ktoré sa venujú praktickej ochrane prírody, environmentálnej výchove ako aj propagácii environmentálne zodpovedného životného štýlu,“ informujú organizátori. Priestor dostanú aj firmy a malovýrobcovia, ktorí sa zaoberajú rôznymi ekologickými témami ako sú napr. ekologické staviteľstvo, využívanie obnoviteľných zdrojov energie, ekologické poľnohospodárstvo, lokálne a biopotraviny, eko-drogéria či bezobalové obchody

Program festivalu

Prvý deň festivalu bude primárne zameraný na environmentálnu výchovu a tomu bude zodpovedať aj sprievodný program určený predovšetkým pre základné a stredné školy. Druhý deň 16. júna bude určený pre širokú verejnosť. Súčasťou podujatia bude aj tzv. eko-jarmok, kde budú svoje výrobky ponúkať regionálni pestovatelia, výrobcovia a remeselníci. Nebudú chýbať stánky s občerstvením z lokálnych a ekologických zdrojov a či atrakcie pre najmenších.

Filmový pavilón a exkurzia

Pre priaznivcov prírodopisných a environmentálne ladených dokumentárnych filmov si organizátori pripravili filmový pavilón, v ktorom bude možno zhliadnuť viac ako dvadsať filmov domácej aj zahraničnej produkcie. „Čerešničkou na festivalovej torte bude sobotňajšia nočná prírodovedecká exkurzia do PR Lupka, ktorá celé podujatie uzatvára,“ dodávajú organizátori festivalu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM