Lucia Lauková Šport

Nitru čakajú medzinárodné mládežnícke preteky: Zúčastní sa ich vyše 300 cyklistov

V Nitre sa bude konať jedna z etáp cyklistických pretekov, Regiónom Nitrianskeho kraja. Prihlásené sú domáce aj zahraničné mladé cyklistické nádeje.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čakajú medzinárodné mládežnícke preteky: Zúčastní sa ich vyše 300 cyklistov
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pod Zoborom bude hostiť 12. ročník Medzinárodných etapových cyklistických pretekov mládeže – Regiónom Nitrianskeho kraja. Prihlásení sú pretekári z celého Slovenska, Čiech, Rakúska i Maďarska. Aj tento ročník je zaradený do Slovenského pohára mládeže v cestnej cyklistike.

Preteky sa budú konať 16. a 17. júna. Prvá etapa pretekov Regiónom Nitrianskeho kraja štartuje v Nitre na parkovisku na Sihoti o 10.00 hodine.

Trať pretekov

Trať bude pokračovať na Parkové nábrežie, cez Napervilskú, Dobšinského, až na Kláštorskú ulicu do cieľa pri Liečebnom ústave pod Zoborom. Ako informujú organizátori trať je pre všetky kategórie rovnaká. Cyklisti budú musieť zdolať 5 km a prevýšenie 157 m.

Prví traja v kategórii získajú medailu a pohár. Vyhodnotenie etapy bude prebiehať v priestoroch štartu do 30 minút po ukončení 2. etapy pretekov.

Rekordná účasť

Riaditeľom pretekov je Vladimír Došek, predseda CK Dynamax Nitra. Podľa jeho slov sa tento rok prihlásilo na preteky rekordné množstvo cyklistov nielen zo Slovenska. "Už máme prihlásených okrem domácich cyklistov pretekárov z Rakúska, Maďarska a niekoľkých klubov z Čiech. Vyzerá to na rekordnú účasť, že na tomto podujatí sa predstaví takmer 300 cyklistov rôznych vekových kategórií “ povedal Vladimír Došek pre FB Cyklo Klub Dynamax Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Nisys
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM