Správy

V Nitrianskom kraji opravia 24 úsekov ciest: Práce budú stáť vyše 5 MILIÓNOV eur

Opravených má byť takmer 39 kilometrov ciest. Práce si vyžiadajú viac ako 5,1 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom kraji opravia 24 úsekov ciest: Práce budú stáť vyše 5 MILIÓNOV eur
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2024 opraviť 24 úsekov ciest II. a III. triedy. Ich zoznam v pondelok na svojom rokovaní schválili poslanci NSK.

Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec, do zoznamu modernizácie sa dostali cesty s celkovou dĺžkou takmer 39 kilometrov. Práce sú v predpokladanej hodnote viac ako 5,1 milióna eur.

Prečítajte si tiež

Oprava ciest

„Poradie úsekov ciest je záväzné, ich výber bude závisieť od disponibility finančných prostriedkov schvaľovaných Zastupiteľstvom NSK,“ doplnil Privalinec.

Rekonštrukcia ciest bude obvykle spočívať v odfrézovaní poškodenej časti pôvodného asfaltového krytu vozovky a v prípade lokálnej potreby aj v spevnení spodnej konštrukcie telesa cesty.

Ako dodal Úrad NSK, súčasťou stavebných prác bude podľa potreby aj zrezanie a dosypávanie krajníc, zriadenie a prečistenie priekop, obnova a aktualizácia vodorovného a zvislého dopravného značenia, napojenie miestnych komunikácií a priľahlých objektov, úprava výstupov z inžinierskych sietí, oprava mostných objektov a ďalšie odborné práce.

Zoznam úsekov, ktoré sa budú opravovať, nájdete TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM