Kultúra

Víkend sa hlási o slovo: Aké zaujímavé podujatia prinesie do Moraviec a okolia?

Je tu piatok, a to znamená, že je čas sa pozrieť na to, čo zaujímavé prinesie víkend do Moraviec a okolia v rámci zábavy. Pozrite si náš prehľad...

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa hlási o slovo: Aké zaujímavé podujatia prinesie do Moraviec a okolia?
Zdroj: Dnes24.sk

Hubertova jazda

21. október o 11:00 hodine, park Topoľčianky

Hubertova jazda patrí k tradíciám Národného žrebčína. Konáva sa vždy tretiu októbrovú sobotu za účasti mnohých jazdeckých klubov a osobností z jazdeckého a kultúrneho života. V rámci tejto jazdi sa jazdci a viaceré kočiare vydajú smerom k zrúcanine hradu Hrušov, míňajúc chovné objekty Národného žrebčína so stádami koní. Následne sa vracajú späť k Zámku Topoľčianky. Počas cesty sa prenasleduje symbolická „líška“. Vrcholom honu je takzvané „halali“ – hľadanie líščieho chvostu.

Kino Tekov

21.–22. október, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmoví fanúšikovia si cez víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – My Little ponny vo filme a Geostorm.

Ľadové korčuľovanie

21.- 22. október, Zimný štadión, Zlaté Moravce

Zimný štadión Zlaté Moravce otvára aj tento víkend svoje brány. Otváracia doba pre verejnosť je v sobotu naplánovaná na čas od 13:00 hodiny do 15:00 hodiny. Nasledujúci deň, v nedeľu 15. októbra, bude môcť verejnosť prísť korčuľovať v čase od 14:00 hodiny do 16:00 hodiny.

Kysucký prameň z Oščadnice a Patrícia Čepcová

21. október o 17:00 hodine, divadelná sála MSKŠ, Zlaté Moravce

Niečo pre milovníkov tradičnej hudby. Do Zlatých Moraviec zavíta známe folklórne zoskupenie Kysucký prameň z Oščadnice a Patrícia Čepcová.

Jesenná výsadba ovocných stromov – prednáška

22. október o 14:00 hodine, KD, Slepčany

Záhradkári si prídu na svoje v dedinke Slepčany. Občianske združenie Mládež Slepčianska sa tu rozhodla zorganizovať pútavú prednášku s Ivanom Hričovským, ktorý je významný slovenský pomológ, profesor v odbore špeciálna rastlinná výroba na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, odborník v odbore ovocinárstvo a záhradníctvo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM