Anton Hrachovský Šport

Športový víkend v kocke: Ako sa darilo novozámockým hráčom?

Cez víkend bolo v akcii hneď niekoľko novozámockých ligových výberov. Ako sa darilo našim hokejistom, futsalistom, futbalistom či hádzanárom?

Ilustračný obrázok k článku Športový víkend v kocke: Ako sa darilo novozámockým hráčom?
Foto: Kristián Molnár

Hokej

HC Nové Zámky – HK Nitra 8:1 (3:0, 1:1, 4:0)
Góly: 8. Drtina (Novotný), 10. Saarinen (Paulovič, Dom. Rehák), 18. Drtina (Kytnár, Saarinen), 36. Kučkin (Maier, Novotný), 41. Paulovič (Kytnár, Saarinen), 44. Kučkin (Hujsa, Mäkinen), 45. McParland (Drtina, Cardwell), 53. Fábry (Čaládi, Mäkinen) – 37. Slovák (Tvrdoň)

V piatok sa predstavili Novozámčania na domácom ľade proti aktuálnemu majstrovi z Nitry. Naši hokejisti zaskočili zrejme všetkých – od súpera až po fanúšikov. Kvalitnou hrou nedali Nitre šancu a doslova ju sfúkli 8:1.

HC Košice – HC Nové Zámky 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Góly: 30. Matejka (Hričina, Boltun), 37. Nagy (Matejka, Spilar), 42. Milý (Boltun, Hričina), 46. Nagy (Suja), 50. Deyl (Jenčík, Bicek) – 44. Novotný (Kučkin)

Nabudení vysokým víťazstvom cestovali Zámčania v nedeľu na ľad dlhoročnej špičky slovenskej extraligy – do Košíc. Až do polovice stretnutia svietilo na tabuli bezgólové skóre 0:0, to sa však v druhej polovici duelu zmenilo. Novozámčania si tak stále držia ôsmu postupovú priečku do play off, na deviaty Trenčín majú náskok piatich bodov.

Hádzaná

HK Agro Topoľčany – HC Štart Nové Zámky 28:24 (13:12)
Najviac gólov: Cigáň 8/2, Miženko 6 – Minarovič 9, Vadkerti 4/2

Hádzanári HC Štart Nové Zámky podľahli v zápase 2. kola skupiny o 1.-6. miesto Topoľčanom v sobotu 24:28. Po dvoch prehrách v rade tak Zámčania klesli v skupine ´víťazov´ na piatu priečku, najbližšie ich 3. marca čaká na domácej pôde najťažší možný súper – Tatran Prešov.

Futsal

FK Dragons Podolie – MFK Tupperware Nové Zámky 8:8 (5:5)
Góly: Kubica, Hikel 2, Jurčo 2, Drexler, Bobocký 2 – Fiala, Kosztolányi, Dudáš 2, Molda, Gašparík 2, Horáček

V poslednom kole základnej časti cestovali Zámčania na palubovku Podolia. V stretnutí bohatom na góly sa im nepodarilo udržať vedenie a tak sa po deľbe bodov nachádzajú Nové Zámky na piatej priečke extraligovej tabuľky.

Futbal

FKM Nové Zámky – FK Dukla Banská Bystrica 3:3 (1:1)
Góly Nových Zámkov: Košút, Lovska, Poluch

V záverečnom stretnutí zimnej prípravy nastúpili Novozámčania na Sihoti proti druholigovej Banskej Bystrici. Diváci mohli byť svedkami festivalu nepremenených šancí v podaní domácich. Úvodný majstrovský zápas odohrajú Zámčania už budúcu sobotu 4. marca proti MFK Topvar Topoľčany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM