Anton Hrachovský Samospráva

Podávanie žiadostí o nájomné byty v Nových Zámkoch: Radnica stanovila termín

Pre záujemcov o nájomné bývanie v Nových Zámkoch ide o zásadnú informáciu. Na podanie žiadosti majú niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Podávanie žiadostí o nájomné byty v Nových Zámkoch: Radnica stanovila termín
Zdroj: TASR

Záujemcovia o bývanie v nájomných bytoch v novopostavenej bytovke na Andovskej ulici majú len niekoľko dní na podávanie svojich žiadostí.

Žiadosti treba podať rýchlo

Len nedávno vošlo do platnosti v Nových Zámkoch nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré hovorí o podmienkach pre prideľovanie mestských nájomných bytov. Radnica zároveň zverejnila termín, do ktorého možno podávať žiadosti o zaradenie do losovania o bývanie v týchto bytoch.

Bytovka so 43 nájomnými bytmi na Andovskej ulici prešla aj kolaudáciou. Tlačivá na podanie žiadosti je možné si stiahnuť z webovej stránky mesta.

Lehota na podanie žiadostí je do 5. novembra 2019.

Odstúpenie od zmluvy

Radnica k 3. októbru 2019 odstúpila od zmluvy so zhotoviteľom – firmou Prospect, spol. s r.o. „Ukončené dielo prevzalo mesto v júni tohto roka, boli však na ňom nedostatky, ktoré mal zhotoviteľ v určenom termíne odstrániť. Zároveň mal vybudovať chodníky okolo bytovky. Keďže sa tak nestalo, mesto 3. októbra od zmluvy odstúpilo,“ informovala samospráva.

Výstavba bytového domu na sídlisku Západ II sa začala v septembri 2017. Podľa zmluvy o dielo, ktorá bola zverejnená 5. februára 2018, bol čas výstavby nastavený na 20 mesiacov od prevzatia staveniska zhotoviteľom. Mesto dalo bytový dom postaviť v rámci projektu podpory výstavby nájomných bytov z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).

K 10. októbru uzavrelo mesto novú zmluvu na 104-tisíc eur s druhou firmou HOLD, spol. s r. o., ktorá mala do 21. októbra dobudovať miestne komunikácie a spevnené plochy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM