Lucia Lauková Šport

Medzinárodná súťaž v lietaní opäť pod Zoborom: V Nitre sa stretne 164 pilotov

Onedlho budeme v Nitre dvíhať zrak k oblohe častejšie. O parádne divadlo sa postarajú desiatky pilotov z rôznych krajín sveta.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná súťaž v lietaní opäť pod Zoborom: V Nitre sa stretne 164 pilotov
Foto: Rastislav Búgel

Medzinárodné letisko – Nitra LZNI v Janíkovciach bude hostiť ďalší ročník prestížnej súťaže v bezmotorovom lietaní, Pribina Cup. Do uzávierky poslalo prihlášky až 164 pilotov z 19-tich krajín sveta.

Najväčší počet pilotov sa prihlásilo z Nemecka (38). Záujem zúčastniť sa má aj 22 poľských pilotov, 20 pilotov z Čiech, zo Slovinska príde 13 pilotov a 10 zo Švajčiarska.

Organizátorom súťaže je Aeroklub Nitra. Medzinárodná súťaž v bezmotorovom lietaní, Pribina Cup, štartuje 13. apríla o 8.30 h a potrvá do 22 apríla. V posledný deň súťaže budú pretekári ocenení.

Zo Slovenska je prihlásených 7 pilotov. Medzi ďalšie krajiny, ktoré budú mať početné zastúpenie na pretekoch Pribina Cup v Nitre sú Rakúsko, Maďarsko, Belgicko, Dánsko, Litva, Francúzsko, Taliansko, Holandsko, Fínsko, Luxemburg, Rumunsko, Švédsko a Veľká Británia.

Pribina Cup začal písať svoju históriu v roku 2004. Odvtedy narastá počet pretekárov a rovnako aj úroveň podujatia. Viacerí pretekári vnívamjú Pribina Cup aj ako príležitosť každoročného stretnutia s rovnakými nadšencami. Pochvaľujú si atmosféru a lokalitu ako stvorenú pre tento šport.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM