Lucia Lauková Správy Samospráva

Zákaz hazardu: Prokurátor podal žalobu na mesto, to je pripravené na súd

Zákaz hazardu v Nitre stojí na všeobecne záväznom nariadení, ktoré napadol prokurátor. Rozhodnúť bude musieť až súd.

Ilustračný obrázok k článku Zákaz hazardu: Prokurátor podal žalobu na mesto, to je pripravené na súd
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Nitra čelí žalobe. Podal ju prokurátor Okresnej prokuratúry v Nitre. Dôvodom bolo nevyhovenie protestu prokurátora, ktorý napadol záväzné nariadenie o zakázaní hazardu na území mesta.

Zákaz hazardu iniciovala petícia s vyše 21-tisíc platnými podpismi. Svoj protest prokurátor oprel o tvrdenie, že mesto Nitra podpisy danej petície fyzicky nespočítalo na všetkých 1311 hárkoch, ale iba na 51 hárkoch.

Prostet prokurátora

Radnici prokurátor vyčítal, že si podpisy pod petíciou za zastavenie hazardu nespočítala riadne. „Mesto Nitra si nedalo námahu, aby podpisy riadne spočítalo, a to je dôvod, prečo bol podaný protest,“ vysvetlil ešte v januári prokurátor Bezák.

Pochybenie mesto odmietlo. Viacerí poslanci a zamestnanci úradu sa po rokovaní pustili do opätovného sčítavania a kontroly podpisov. Následne sa rozhodli protestu prokurátora nevyhovieť.

Mesto je na súd pripravené

So žalobou, v prípade nevyhovenia protestu prokurátora, mesto rátalo. Na pomoc si povolala externú právnickú firmu. Koncom marca bola žaloba podaná na Krajský súd v Nitre.

„Uvedená žaloba bola prokurátorom Okresnej prokuratúry Nitra podaná na Krajský súd v Nitre dňa 27. marca 2020. Dôvodom pre podanie žaloby bolo nevyhovenie protestu prokurátora,“ potvrdil Jaroslav Maček, prokurátor krajskej prokuratúry.

Mesto už o žalobe vie a je pripravené na súd. Akékoľvek pochybnosti týkajúce sa petície naďalej odmieta.

„Prokurátor o tejto veci komunikoval s prednostom mestského úradu. O podanej žalobe vieme. Sme pripravení na súd a sme presvedčení, že sme pri spočítavaní hlasov postupovali výrazne nad rámec toho, čo ukladá zákon,“ povedal hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Petíciu proti hazardu v Nitre medzi prvými podpísal aj primátor
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM