Lucia Lauková Samospráva

Hrozí mestu žaloba? Poslanci protestu prokurátora nevyhoveli

Viacerí poslanci sa počas piatka a soboty zúčastnili sčítavania podpisov pod petíciou za zastavenie hazardu. Rozhodli sa protestu prokurátora nevyhovieť.

Ilustračný obrázok k článku Hrozí mestu žaloba? Poslanci protestu prokurátora nevyhoveli
Zdroj: Dnes24.sk

Prokurátor, ktorý napadol uznesenie o zákaze tvrdého hazardu v Nitre, nepresvedčil svojimi argumentmi poslancov. Radnici vyčítal, že si podpisy pod petíciou za zastavenie hazardu nespočítala riadne. Po týchto vyslovených pochybnostiach sa skupina poslancov podujala podpisy prepočítať.

Na základe prerátania hlasov sa rozhodli protestu prokurátora nevyhovieť. „Poslanci mestského parlamentu v Nitre nevyhoveli protestu prokurátora, ktorý napadol uznesenie o zákaze tvrdého hazardu,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Radnica je pripravená aj na žalobu

Dôvodom ich rozhodnutia bolo podľa mesta zistenie, že tak, ako mesto a jeho hlavná kontrolórka už dávno tvrdili, pod petíciu proti hazardu sa podpísal viac ako dostatočný počet ľudí.

Na prípadnú žalobu prokurátora a súdny spor je mesto pripravené.

Potvrdil to primátor Marek Hattas s tým, že radnica má pripravenú aj externú právnickú firmu.

„Na to, aby bola petícia platná, ju malo podpísať 19 752 ľudí. V skutočnosti petíciu podporilo 21 524 ľudí, čo je viac ako požadovaných 30 %,“ uistil hovorca mesta.

Kladivo na hazard

Podpisy overovali 13 poslanci a 63 zamestnanci dva dni. „Zisťovali, či sú ľudia pod petíciou skutočne z Nitry. Robili to špeciálne vyvinutým softvérom Kladivo na hazard, ktorý pre mesto vyvinula softvérová firma za 0 eur,“ objasnil Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

O softvér podľa hovorcu prejavili záujem viaceré veľké mestá. Mesto bude tento softvér samosprávam poskytovať zadarmo.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM